fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kies je de juiste kleur houten vloer?

Sommige beslissingen zijn zo klaar als een klontje, maar bij andere beslissingen kun je blijven wikken en wegen. Dat geldt bijvoorbeeld vaak ook voor de inrichting van je huis. Je wilt misschien al heel lang een nieuwe houten vloer maar hoe kies je de juiste? Wil je gaan voor stijlvol en klassiek, of juist voor een beetje stoer en rustiek?

De sfeer moet goed bij jou passen maar je wilt eigenlijk ook wel dat je vrienden het helemaal te gek vinden. Dan is de keuze voor een mooie houten vloer al een goed begin. Er is namelijk bijna geen mooier materiaal te bedenken om echt sfeer in huis te halen dan met écht en kwalitatief goed hout. Als je maar wist welke je wilde hebben.

Een mooie houten vloer, een duurzaam ornament

Je wilt natuurlijk niet zomaar een houten vloer. De houten vloer die je voor ogen hebt, moet duurzaam geproduceerd en van kwalitatief uitstekend hout vervaardigd zijn, jaren meegaan en tegen een stootje kunnen.

Maar wat staat nu het mooist bij je meubels en de muren? Let er in ieder geval op dat de kleur van het hout, van bijvoorbeeld je stoel- of tafelpoten, mooi aansluit op de kleur van de houten vloer. Hele lichte meubel op een donkere houten vloer is vaak minder mooi. Eikenhout kun je gelukkig in veel kleurgradaties vinden. Van rustiek eikenhout tot strak white wash. Een rustieke classic houten vloer past het best een landelijke inrichting. Warm en gezellig. Zo creëer je een kleine oase, die je persoonlijk kunt maken met fraaie planten in terracotta potten en meubilair in aardse kleuren. En een eikenhouten vloer in white wash is juist wat moderner en strakker. Mooi als je veel design in huis hebt met wit en metaal.

Een eikenhouten vloer is in ieder geval zeer slijtvast en houdt zich goed na bijvoorbeeld een feestje met je vrienden.

En hoe onderhoud ik mijn vloer?

Een eikenhouten vloer heeft een toplaag van 4 mm eikenhout van eerste kwaliteit hout. De totale dikte van de houten delen is totaal 15 mm dik. Hierdoor is deze is zeer sterk en makkelijk te onderhouden. Dus, regelmatig stofzuigen, af en toe afnemen met een natte dweil en je houten vloer blijft in topconditie. Mocht je toch kleine krasjes of vlekken zien, dan kun je deze weg poetsen met speciale was of olie. Laat het volgende feestje maar komen!

Reageer ook