fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kies je de beste zonnebril?

Een zonnebril uitzoeken doe je waarschijnlijk het liefst even snel, maar het is essentieel om hier echt de tijd voor te nemen. Vooral wanneer je van plan bent een goede zonnebril aan te schaffen doe je er goed aan om op je gemak het perfecte exemplaar uit te kiezen. Maar hoe kies je de beste zonnebril? Dat lees je hier!

De beste zonnebril kiezen

Bij het uitzoeken van een zonnebril kijk je natuurlijk vooral naar wat je mooi vindt. Wellicht heb je de voorkeur voor een specifiek merk of een speciaal montuur. Een kwalitatieve Ray-Ban zonnebril gaat bijvoorbeeld lang mee en zorgt ervoor dat je altijd stijlvol voor de dag komt. Maar om er zeker van te zijn dat je de juiste zonnebril kiest waar je heel lang gebruik van gaat maken, is het slim om niet alleen te kijken naar de vorm en grootte van je gezicht, maar ook naar de kleur en je neus.

De vorm van het gezicht

Over het algemeen geldt: kies een bril met lijnen die tegenovergesteld zijn van de lijnen in je gezicht. Kijk daarom goed naar je gezicht om te bepalen hoe de lijnen lopen. Op basis hiervan bepaal je wat voor soort bril hier goed bij past. Een aantal mogelijkheden:

  • Ovaal gezicht: een ovaal gezicht is perfect voor vrijwel alle zonnebril modellen.
  • Rond gezicht: het ideale montuur voor een rond gezicht is recht of hoekig. Op deze manier lijkt het gezicht langer en smaller.
  • Vierkant gezicht: een vierkant gezicht leent zich uitstekend voor zonnebrillen met een ronde vorm die het gezicht langer maken.
  • Lang gezicht: een lang gezicht vraagt om een groot en rond montuur die het gezicht optisch minder lang maken.
  • Hartvormig gezicht: een hartvormig gezicht vraagt om een montuur die niet al te breed of groot is. Denk bijvoorbeeld aan een bril dat aan de onderkant breder is dan aan de bovenkant.

Vergeet ook niet te kijken naar de grootte van het gezicht. Bij een groot gezicht past een grotere zonnebril en bij een kleiner gezicht kun je beter voor een kleiner montuur kiezen.

De kleur van het gezicht

Ook de tinten in je gezicht zijn belangrijk wanneer je een nieuwe zonnebril gaat uitzoeken. De kleuren in het gezicht worden onderverdeeld in koud en warm. Een koude huidskleur heeft een roze, rode of blauw ondertoon. Hier passen koele kleuren goed bij, waaronder zwart, grijs, blauw en blauwgrijs. Een warme huidskleur heeft een gelige of perzikachtige ondertoon. Hier passen monturen bij in kleuren als goud, koper en goudbruin.

Een zonnebril dames uitkiezen wordt een stuk makkelijker met bovenstaande tips. Je maakt zo zeker een keuze waar je op de lange termijn van gaat genieten!

Foto door Lê Minh via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook