fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kan je de eerste grijze haren het beste maskeren?

De dag dat ik de eerste grijze haar ontdekte staat op mijn netvlies gegrift. Verrassend was het niet; het pigment uit mijn vaders zwarte haardos was op jonge leeftijd verdwenen. Mijn oma kende ik niet anders dan met een lang, glanzend zilverkleurig haar. Van alle aftakelingen die volgden, vond ik grijs worden de minst erge. Omdat dat iets is dat je kunt maskeren.

Er zijn dagen dat ik het grijsgedoe op mijn hoofd zat ben en denk: weet je wat? Ik laat het gewoon gaan. Maar eigenlijk wil ik dat helemaal niet. Ik vind grijs haar op dit moment nog niet bij mij passen en kleur het met professionele haarverf. Om echter goed voorbereid te zijn op de dag dat ik wakker word en denk: en nu is het mooi geweest, ben ik informatie gaan zoeken over de mogelijkheden.

High- en lowlights

Je kunt samen met je kapper een plan de campagne maken waarmee je gemiddeld een jaar onder de pannen bent. Wat ga je doen? High- en lowlights laten aanbrengen. Dat doe je zo ongeveer om de acht tot tien weken. De high- en lowlights zijn in je natuurlijk haarkleur. Op die manier komt het grijze en geverfde haar steeds meer samen en word je geleidelijk grijs.

Radicaal kort

Tja, het is wat radicaal misschien en een dosis lef nodig, maar je haar helemaal kort laten knippen is wel effectief. Door je lange haar af te laten knippen op het moment dat je een uitgroei van acht weken hebt, is al het haar dat daarna groeit, grijs, wit of misschien wel zilverkleurig. Na een paar knipbeurten ben je waarschijnlijk helemaal grijs. Nog radicaler is je haar afscheren en even met een kaal koppie over straat te gaan, maar daar is misschien wat meer moed voor nodig.

Poederen

Er zijn bij drogisten haar poeders verkrijgbaar die de grijze uitgroeiharen kunnen verdoezelen. Een soort oogschaduw maar dan voor je haar dat je met een grote kwast aanbrengt. Het is een tijdelijke oplossing want shampoo spoelt het kleurtje er weer uit. Een andere beproefde en snelle methode is je haar even aanstippen met een mascararoller. Zeker voor brunettes is dit een mogelijke oplossing

Grijs verven

Je kunt je haar ook gewoon grijs verven zodat je en je omgeving vast kan wennen aan je nieuwe en natuurlijke look. Net als bij helemaal kort knippen moet je hiervoor geen koudwatervrees hebben zeg maar.

Rocken

Maar wat als je nou niet elke acht weken bij de kapper wil zitten? Als je niet zelf steeds de uitgroei wil bijkleuren? Als je er niet aan moet denken je prachtige lange haar kort te knippen? Dan laat je het gewoon rocken! Dat is even tanden op elkaar als de eerste uitgroei zichtbaar wordt en je er uitziet als een toverbal, maar als je door die fase heen bent is het een kwestie van doorzetten en wachten tot de dag je een weelderige, grijze haarbos hebt. Nooit meer uren bij de kapper, nooit meer stress of je nog een pakje haarverf in huis hebt.

Het is goed dat ik het allemaal weet en het heeft mijn aandacht. Maar nu kies ik ervoor om voorlopig mijn haar zo nu en dan in de verf te zetten.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook