fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe houd je jouw glazen douchewand vrij van vlekken en kalkaanslag?

galzen douchewand vlekken kalkaanslag

In onze badkamer hebben wij een heerlijke grote douche, met een mooie glazen douchedeur. Glazen douchewanden en -deuren zijn natuurlijk prachtig, mits ze goed schoongehouden worden. Door water, zeep en shampoo kunnen glazen douchewanden snel vies worden. Gelukkig kan je dit oplossen én in de toekomst voorkomen. Wist je dat er tegenwoordig zelfs douchewanden zijn met een speciale coating waardoor vlekken minder snel kunnen vormen? We helpen je altijd graag het huishouden makkelijker te maken! Benieuwd hoe je dit probleem tackelt? Lees dan lekker mee! 

Hoe houd je jouw glazen douchewand vrij van vlekken en kalkaanslag?

Antikalk-product of azijn

Een douche vol met vlekken en kalkaanslag? Daar kan je zeker wat tegen doen! Zelf gebruik ik altijd een antikalk-spray, gewoon uit de supermarkt. De truc is om niet direct na het sprayen te gaan boenen, maar het product zeker 10 minuten te laten inwerken. Spray de douchewanden, douchedeur, douchekraan en alle andere harde oppervlakken met kalkaanslag royaal in. Na het intrekken spoel je kleine vlekken en aanslag zo weg. Op hardnekkige kalkaanslag moet je soms even boenen met een sponsje, maar ook verdwijnt ook dit makkelijk als je het antikalk-product goed hebt laten intrekken. Ga je liever voor een natuurlijk product? Ook azijn kan wonderen doen! Schenk een flinke scheut azijn in een spuitfles en spuit dit over je douchewanden. Laat ook dit even intrekken voordat je gaat schoonmaken!

Droogtrekken

Een vieze inloopdouches wil je natuurlijk het liefste helemaal voorkomen. Dit is super eenvoudig en vergt slechts éen handeling na het douchen: trek de douchewand of -deur even schoon met een trekker of een speciale douchewisser. Doordat de wand zo meteen droog is, kunnen er ook geen kalkvlekken gevormd worden op jouw glazen wand of deur. Ben je toch aan het droogtrekken? Pak dan alle wanden even mee! Zo blijven ook je andere wanden schoon en fris.

Speciale coating

Heb jij helemaal geen zin om met een douchewisser of trekker in de weer te gaan? Ook dan is er een oplossing! Wist je dat er tegenwoordig glazen wanden met een speciale coating voor zijn? Deze coating is niet zichtbaar en helpt vieze vlekken en lelijke kalkvorming te voorkomen. En dat scheelt heel wat schoonmaakwerk! Deze douchewanden zijn onder andere verkrijgbaar bij www.doucheconcurrent.nl.

Praat mee

Heb jij ook zo’n mooie glazen douchewand en vaak last van kalk? Of ben je momenteel bezig met het renoveren van je badkamer en staat hij op je verlanglijstje? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. We zijn altijd erg benieuwd naar al jullie tips, trucs en ervaringen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook