fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe houd je jouw eetkamerstoelen lang mooi?

eetkamerstoelen schoonhouden

Ik betrap mezelf erop dat ik vaak ‘makkelijk’ verkies boven ‘deze vind ik eigenlijk veel mooier’. Dat heb ik bijvoorbeeld ook met meubels. Ik kies vaker voor donkere bekleding of leer terwijl ik witte eetkamerstoelen stiekem veel mooier vind. Maar hoe houd ik die in een mannenhuishouden in hemelsnaam wit?

De meubels die De Man en ik uitzochten toen ik zwanger was van de oudste, waren babyproof; tafels met ronde hoeken en de eetkamerstoelen waren met donkere stof bekleed. Echt heel leuk vond ik dat niet, maar het was wel super praktisch. Inmiddels kunnen mijn mannen vlekkeloos eten en zo kon ik het interieur veranderen van donker naar licht.

Nuttige tips

De zes stoelen die nu rondom de eettafel staan zijn wit. Licht. En dat vind ik dus doodeng. Een klodder ketchup, een glas wijn of een glibberige augurk over de bekleding en het is bingo. En om heel eerlijk te zijn: zelf ben ik ook niet een van de handigste en in de haast kan ik ook een stoel vastgrijpen terwijl ik niet lang daarvoor nog met mijn handen in de tuinaarde zat. Om maar een voorbeeld te noemen. De  meubelverkoper zag het allemaal een stuk minder somber in en gaf me tips die ik graag deel.

Hoezen

Kies voor stoelen waarover je hoezen kunt doen die je makkelijk kunt wassen. Dat beschermt de oorspronkelijke bekleding van je stoelen en je hoeft je niet zo druk te als iemand met ietwat vette handen de rugleuning vastpakt om de stoel naar achteren te schuiven. Bovendien kun je er altijd voor kiezen om de hoezen niet te meer te gebruiken. Heb je opeens heel andere stoelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zitmaxx Wonen (@zitmaxx)

Impregneerspray

Afhankelijk van het materiaal van je stoel zou je ‘m ook kunnen laten impregneren. Overleg dat altijd met het bedrijf dat je stoelen levert. Mogelijk kunnen zij het ook doen voordat ze de stoelen bij je afleveren.

Leer

Als je er zeker van wilt zijn dat de bekleding niet groezelig wordt of vlekvrij blijft, kies dan voor een mooie bekleding van leer. Leer is er in alle soorten en maten dus er zit ongetwijfeld iets tussen dat je leuk vindt. Voordeel is dat je je niet zo druk hoeft te maken om vlekken. En mocht er een ongelukje gebeuren dat is een warm sopje met een doek voldoende.

Zachte borstel

Voor het verwijderen van stof van de stoelzitting kun je het beste de zachte borstel van de stofzuiger gebruiken. Controleer wel even of die borstel schoon is anders krijg je alsnog smerige strepen op de bekleding en valt je schoonmaakplannetje in duigen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zitmaxx Wonen (@zitmaxx)

Wat voor een vlek?

Als er een vlek op de bekleding zit en je hebt geen idee wat voor een vlek dat is, probeer het dan schoon te maken met een kopje warm water met daarin twee theelepels zuiveringszout opgelost. Check wel van tevoren of je stof het zout kan hebben.

Vakkundig

Tenslotte zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in het reinigen van meubelen. Door middel van een intensieve reiniging worden je meubels schoon en heb je langer plezier van. Als je dat regelmatig laat doen voorkom je dat stofmijt en bacteriën zich nestelen en vermeerderen.

Inmiddels heb ik stoelen met witte bekleding, zes maar liefst, en een keukenkastje vol vlekkenverwijderaars en zachte droge doeken. Mij kan niets gebeuren!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook