fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe houd je je grijze haar mooi en fris van kleur?

Kan jij het je nog herinneren dat jij je eerste grijze haar ontdekte? De een is een jaar of 20 en de ander een jaar of 40; maar vroeg of laat moten we er allemaal aan geloven. Wij vinden grijs haar prachtig en zien dan ook zeker niet de noodzaak het te verven. Wel is het belangrijk om je grijze haren goed te verzorgen . En wist je dat een beetje haarverf jouw grijze lokken zelf super mooi kan accentueren? Mooi grijs is niet lelijk én van mooi grijs haar lijk je ook niet ouder dan je bent!

Zilverproducten

Als je grijs of blond haar hebt, zijn goede zilverproducten van essentieel belang. Zilvershampoo, -conditioner en -haarmasker helpen een gele gloed in blond en grijs haar tegengaan. Hierdoor blijft je grijze haar fris van kleur en dat doet je gehele kapsel goed! Heb je snel last van droog haar? Kies dan liever voor een zilverhaarmasker of voor een zilverconditioner dan een zilvershampoo. Zilvershampoo kan het haar flink uitdrogen en is daardoor wat meer geschikt voor vettig haar dan voor droog haar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jil Kappers (@jil_kappers)

Niet te vaak wassen

Wist je dat het niet nodig is om elke dag je haar te wassen? Het is een stuk beter voor je haar om het niet te vaak te wassen met shampoo. Eén a twee keer per week shampoo is voldoende. Tussendoor kan je het natuurlijk wel nat maken met water of een beetje opfrissen met conditioner. Zo blijft de kleur van je haar het mooiste en beschadigt je haar minimaal. Grijs haar heeft de neiging snel droog te ogen, dan is het dus al helemaal belangrijk om zorgvuldig met shampoo om te gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Damron Salon (@damronandcompanysalon)

Haarverf

Jouw natuurlijke grijze lokken zijn prachtig! Wanneer je grijs wordt is het dan ook echt niet nodig om je grijze haren te camoufleren. Toch kunnen een aantal highlights, lowlights en een goede toner je grijze lokken nog  mooier doen uitkomen. Het is een goede manier om een gele gloed tegen te gaan en een frisse, assige tint naar boven te halen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hair by Iman (@salondeshabo)

Wat doe jij?

Wat doe jij er momenteel aan om jouw grijze haar mooi te houden? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook