fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe houd je je gewrichten gezond en soepel?

Je weet pas hoe lekker het was om vrij te kunnen bewegen, wanneer je ergens last van krijgt. Gelukkig kan je er zelf heel veel aan doen om je gewrichten gezond en soepel te houden. Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje. Lees je mee?

Blijven bewegen 

Door goed in beweging te blijven, kan je je gewrichten soepel houden. Neem op je werk elk uur een korte pauze en wandel een klein rondje. Je hoeft heus niet naar buiten, even naar de koffie-hoek of wc is vaak al voldoende. Sporten als zwemmen, fietsen en wandelen zijn daarnaast ook goed voor het soepel houden van je gewrichten. Doe dit op een rustig tempo en forceer niks, anders kan het een averechts effect hebben.

Gezonde voeding

Overgewicht heeft een grote impact op je gewrichten, en dan met name op je knieën, enkels en heupen. Heb jij een BMI van hoger dan 25? Probeer dan door middel van gezonde voeding en beweging op een gezond gewicht te komen. Vind je dit lastig? Schakel dan de hulp van je huisarts of een diëtist in. Je gewrichten zullen je dankbaar zijn!

Goede houding

De manier hoe je loopt, zit, ligt en staat kan ook van inhoud zijn op de gezondheid van gewrichten. Loop rechtop, zit netjes achter je bureau en lig niet te vaak als een zoutzak op de bank. Je zult zien dat die pijnlijke en stijve gewrichten snel minder worden.

Een beetje hulp

Het gebruik van supplementen zoals Synofit is heel goed voor mensen die hun gewrichten graag gezond en soepel willen houden. Synofit is ontstaan toen oprichter Camiel Hofstee last had van zijn knieën. “Ik zocht een product voor mijn knieën en ten einde raad besloot ik om een paardenproduct in te gaan nemen. Het bevatte vloeibare mosselen en geelwortel en smaakte gek. Maar; het werkte wél!” vertelt Hofstee. Na een paar weken gebruik was hij overtuigd en besloot een middel voor mensen op de markt te brengen. “Zo is Synofit geboren! Iedereen heeft het erover.” 

Synofit gelooft in natuurlijke ingrediënten. Overbodige chemische toevoegingen komen er dan ook niet in. Wat er wel inzit? Groenlipmossel en Curcumine, ook wel bekend onder de namen GLMax® en Bio-CM100®. De producten van Synofit zijn ontwikkeld als een totaaloplossing, waarbij je dus niet zelf meer hoeft te experimenteren met losse ingrediënten.

Meer advies nodig?

Heb je praktische vragen, dieper gaande vragen met betrekking tot je gezondheid, vragen over de werking van de producten of zoek je een luisterend oor? Synofit heeft een geweldig Care Team dat voor je klaarstaat!

Twijfel je over de informatie in dit artikel of heb je het gevoel hier niet voldoende mee geholpen te zijn? Neem dan contact op met je huisarts.

Heb jij ooit last van je gewrichten? Wat heb jij allemaal al gedaan om het beter te maken? Ik ben heel benieuwd. Praat mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook