Olga Commandeur onthult opmerkelijk Nederland in Beweging geheim

Nu de sportscholen dicht zijn en we veel thuiszitten, is woonkamer workout programma Nederland in Beweging populairder dan ooit. Als kind deed ik er vroeger weleens aan mee en ik moet toegeven dat ik het nog steeds actueel en leuk vind. De sfeer is goed en ik kan het alleen maar aanmoedigen hoe deze mensen anderen aanzetten om in beweging te komen. Helemaal niet gek dat steeds meer mensen het programma weten te vinden!

Sportkoningin van Nederland

Gisteren was dé sportkoningin van de Nederlandse televisie te gast bij Jinek. Hier vertelde ze over het succes van het programma, haar eigen video’s en deed ook een opmerkelijke onthulling over de opnames van het programma. Geloof het of niet, maar een heel jaar Nederland in Beweging wordt in zes(!) dagen opgenomen.

Zes dagen

“Nederland in Beweging, nemen we in zes dagen op. We nemen zeven a acht afleveringen per dag op. Eén aflevering duurt 15 minuten en we zijn per aflevering 45 minuten bezig met opnemen. Na zes dagen hebben we 42 tot 48 afleveringen opgenomen. Daarna pakken we de warming up van de ene aflevering, hartslag van de andere, spieren weer van een andere en zo maken we van 48 afleveringen voor een heel jaar aan afleveringen” onthult Olga. Wauw: respect! En houd daar vooral even bij in je achterhoofd dat Olga (en haar mede-sporters) altijd vrolijk kijken. Hoe zij zich voelt na de opnamedagen? “Dan ben ik helemaal kapot” zegt ze tegen Jinek.

Rouleren

Maar hoe gaat het dan met die andere mensen, vraagt Jinek zich af. “De mensen die achter ons meedoen, die rouleren. Er doen er steeds vier mee, maar we hebben er vijf in de studio. Elke oefening rouleren zij en heeft er één iemand even rust. Als we zien dat er een oudere meedoet en die heeft moeite met een oefening, dan blijft die even aan de kant.”

Pit

Wauw, wat een pit heeft deze vrouw! En we hopen dat ze hier voorlopig nog mee doorgaat. Olga, we need you!

Doe jij sinds de uitbraak van de coronacrisis ook (weer) mee met Nederland in Beweging? Of deed je dat daarvoor ook al? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 


Reageer ook