fb

Hoe een slechte band met je vader jouw liefdesleven kan beïnvloeden

Als jij aan de belangrijkste man uit jouw leven denkt, wie komt er dan naar boven? Ik vind het moeilijk om er één te kiezen, dus kies ik er twee: mijn vader en mijn man. Mijn vader omdat hij er altijd voor mij was (en nog steeds is!) en omdat hij de eerste man is van wie ik onvoorwaardelijke liefde kreeg. Mijn man omdat hij mij twee kinderen schonk en de tweede man is die onvoorwaardelijk van mij houdt. Allebei mijn dochters hebben een goede band met hun vader en dat vind ik heel belangrijk. Het vormt immers de basis van hun band met mannen in de rest van hun leven, net zoals dit bij mij het geval was.

Invloed van slechte band met vader

Maar wat als de band met je vader niet goed was? Welke invloed kan dat op een vrouw hebben en waar merk je dat aan? Libelle schreef hier een artikel over. We vonden het te interessant om het niet met jullie te delen!

Aanhankelijkheid

Was jouw vader vroeger fysiek en/of emotioneel erg afwezig? Dan zou het kunnen dat jij met hechtingsproblematiek of juist verlatingsangst te maken krijgt. Dit kan zich uiten in de angst dat jouw partner je bedriegt of verlaat en extreme behoefte hebben om hem bij je te hebben en houden. Aan de andere kant kan het er ook voor zorgen dat je relaties helemaal niet aangaat of ze verbreekt wanneer het emotioneel te dichtbij komt.

Bevestiging

Wil jij elke dag van je partner horen hoe belangrijk jij voor hem bent en geeft het je een onbehagelijk gevoel als je dat even niet voelt? Dan kan dat komen omdat je een gevoel zoekt waar je van huis uit niet zo bekend mee bent: veiligheid en vertrouwen. Door overmatig hier naar op zoek te zijn, kan het zijn dat dit jouw partner juist afstoot. Dat maakt een stabiele relatie lastig!

Seks als erkenning

Wanneer je een slechte band met je vader hebt, kan het zijn dat je erkenning en zelfverzekerdheid uit de verkeerde dingen moet halen. Zo zou het kunnen dat jij je pas echt gewild en bemind voelt wanneer je seks hebt gehad en kan het zijn dat je je afgewezen en onzeker voelt wanneer jullie geen seks hebben gehad. Seks is een heel mooi iets, maar het zou nooit de belangrijkste manier van erkenning in een relatie moeten zijn.

Praat mee

Hoe is (of was) jouw band met je vader? En heb je het gevoel dat dit effect op jouw relaties heeft? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Lees ook: Door het aanhouden van dit kledingstuk, wordt klaarkomen makkelijker

Reageer ook