fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe een sapkuur mij helpt om weer in een positieve flow te komen!

Er zijn van die periodes in je leven, waarin je in een heerlijke flow zit. Alles gaat goed op je werk, in je relatie loopt het soepel, de kinderen zijn happy, het lukt je om regelmatig te bewegen en als klap op de vuurpijl zet je moeiteloos elke avond een gezonde maaltijd op tafel. Alle goede dingen lijken elkaar in die periodes te versterken. Maar ja… Iedereen die dit soort super lekkere fases kent, weet ook dat er momenten zijn waarop het minder gaat. De periodes waarin je de sportschool weken (of zelfs maanden) niet ziet, de avonden waarop er friet met frikandellen op tafel staan en de fase waarin jij en je partner meer ruzie lijken te hebben. Waar tijdens een goede flow alle positieve dingen elkaar versterken, lijken ze dat in een negatieve flow helaas ook te doen. En dan zit er maar één ding op: die negatieve neerwaartse spiraal doorbreken!

Sapkuur

Voor mij begint dit eigenlijk altijd met voeding. Op de meeste momenten is het voor mij voldoende om alleen minder alcohol te drinken en meer groente en fruit te eten. Vaak voel ik me dan al zo veel beter, dat ik vanzelf meer zin krijg om te sporten en ik hierdoor automatisch lekkerder in mijn vel zit. Maar gaat het echt even helemaal de verkeerde kant op? Dan wil ik ook nog weleens een sapkuur doen. Tijdens zo’n sapkuur -ook wel detox genoemd- drink je gedurende een korte periode alleen maar verse groente– en fruitsappen. Denk bijvoorbeeld aan een groen sap met boerenkool, gember en appel. Of een rood sap met wortel, biet en frambozen. Stuk voor stuk mega gezond!

Frisser en fitter

Tijdens een detox komt er dus even helemaal geen troep in je lichaam. Geen frikandellen, geen broodjes kipkerrie salade, geen glazen frisdrank en al helemaal geen alcohol. Alleen al door deze ongezonde producten tijdelijk links te laten liggen, zorgt een detox ervoor dat je lekkerder in je vel zit en je meer energie hebt. Daarnaast zijn er ook mensen die zich frisser, fitter, minder opgeblazen en lichter voelen. Natuurlijk ervaart iedereen wat anders en dus adviseren wij je het echt zelf te proberen en te kijken wat het voor jou doet.

Terug naar het positieve

Ik vind een sapkuur echt een hele fijne tool in het doorbreken van ongezonde patronen. Het helpt mij om in een goede flow te komen en alles weer naar het positieve te draaien. Mocht je een sapkuur willen doen, dan adviseer ik je wel om eerst met een voedingsdeskundige of andere gezondheidsprofessional te kijken hoe jij alles binnenkrijg. Klik hier voor meer info.

Heb jij weleens een sapkuur gedaan? En hoe is dat jou bevallen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook