fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe belangrijk is zonbescherming nou écht in de winter?

dagelijks zonnebrand

‘Waarom heb je een flesje zonnebrand op je badkamerkastje staan?’, vroeg een vriendin mij laatst toen we daar wat verzorgingsproducten gingen pakken. ‘Nou gewoon, omdat ik dat elke dag gebruik’, antwoordde ik. Ik moet eerlijk zeggen dat ik haar vraag in eerste instantie niet zo goed begreep, simpelweg omdat ik dacht dat iedereen tegenwoordig wel het hele jaar door zonnebrand zou gebruiken. ‘Nou, ik doe dat dus echt niet! Eigenlijk gebruik ik het alleen als ik zomers naar het strand ga’, biechtte ze mij op. Hoe belangrijk is zonbescherming nou écht in de winter? Wij leggen het je uit!

Bescherming tegen schadelijke straling

Dat je elke twee uur een flinke laag zonnebrand moet opsmeren als de zon zomers schijnt, dat weet je inmiddels wel. Het is een van de beste manieren om je te wapenen tegen gevaarlijke kankerverwekkende straling. Maar wist je dat de straling van de zon ook de rest van het jaar niet goed voor je is? Zelfs als het grauw en bewolkt is en winter is, bereikt nog altijd een klein deel van de schadelijke zonnestralen jouw huid. Het is dan ook écht aan te raden om gewoon iedere dag en ook als het niet zulk mooi weer is, gewoon goed te blijven smeren.

Bescherming tegen huidveroudering

Natuurlijk is huidkanker het meest schadelijke gevolg van onbeschermde blootstelling aan de straling van de zon. Maar ook van de rimpels die je erdoor kunt krijgen word je natuurlijk niet vrolijk. Mede om deze reden ben ik heel secuur in het gebruik van zonnebrand en sla ik eigenlijk nooit een dag over. Want zeg nu eerlijk: het zou toch te gek voor woorden zijn dat ik wél Botox gebruik, maar mijn huid niet bescherm tegen de zon? Zonbescherming is zo belangrijk!

Het opnemen in je skincare routine

Zonnebrand past prima in een effectieve skincare routine. Begin ’s ochtends met het wassen van je gezicht. Dit kan gewoon met water en een milde cleanser. Na het droogdeppen van je gezicht smeer je eerst eventuele serums op. Hier overheen komt een dagcrème met een SPF. Laat dit een paar minuten intrekken alvorens je eventuele make-up aanbrengt. Heeft jouw favoriete dagcrème geen SPF? Smeer dan eerst de dagcrème en sluit vervolgens af met een losse zonnebrandcrème.

Praat mee over zonbescherming

Hoe bescherm jij je huid tegen zonschade? Kies jij altijd voor zonnebrand? En blijf je soms ook bewust binnen als de zon erg sterk is? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd gezellig!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook