fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe belangrijk is je outfit op de werkvloer?

“Echte schoonheid zit van binnen” hoor je regelmatig als het over uiterlijk en voorkomen gaat. En hier kan ik het alleen maar volledig mee eens zijn! Uiteindelijk is het voor de meeste mensen belangrijk dat iemand vriendelijk, integer en betrouwbaar is. Maar betekent dit dat uiterlijk helemaal niks uitmaakt? Absoluut niet! Want ook je voorkomen zegt iets over wie jij bent. Of je het nou leuk vindt of niet.

Een plek waar voorkomen wel degelijk belangrijk is, is de werkvloer. Het is dan ook niet voor niets dat de meeste werkplekken strenge kleding- en verzorgingseisen hanteren. Hierdoor behoudt de werkplek een professionele uitstraling en weet de werknemer wat er van hem/haar verwacht wordt.

Waarom is je kleding belangrijk?

Maar, voorgeschreven kledingregels zijn niet de enige reden waarom je op je werk je best moet doen om er goed uit te zien. Hier zijn nog een paar andere redenen voor:

1. Door aandacht aan je kleding te besteden weet je baas dat je moeite doet. Je laat zien dat je respect voor jezelf en je omgeving hebt. Een mooie kans om in positieve zin op te vallen.

2. Je zit lekkerder in je vel als je er goed uitziet. Dit heeft ook zijn uitwerking op je werkresultaten!

3. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die er verzorgd en goed uitzien, eerder hun zin krijgen. Niet verkeerd op je werk!

4. Je kleding is een goede manier om je creativiteit te uiten. Ook als jouw werk zelf weinig creativiteit vergt.

5. Welke vrouw vindt het nou niet leuk om er super goed uit te zien?

Welke kleding koop je?

Je ziet: goede verzorging en mooie businessmode zijn super belangrijk. Schaf daarom een paar mooie items aan die je écht voor je werk gebruikt. Met een klassieke broek ben je al snel businessproof. Deze kun je combineren met blouses en blazers voor de ultieme businesslook. Met loafers kun je de businesslook compleet maken. Een alternatief zouden een paar pumps kunnen zijn. De pumps zijn tijdloze klassiekers en verlengen optisch de benen en zorgen voor een goede uitstraling. Door deze spullen in je kast te hebben, ben jij verzekerd van een stijlvolle businesslook.

1
2
3

Hoe belangrijk vind jij kleding?

Wat draag jij meestal naar je werk? En vind je het belangrijk wat je aan hebt? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook