fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe bak je een biefstuk a la Loetje?

Als je ooit bij Loetje hebt gegeten (en je bent geen vegetariër), dan weet je ongetwijfeld dat ze heerlijke biefstuk hebben. Thuis heb ik regelmatig geprobeerd hem net zo lekker te bakken, maar het is me nog nooit gelukt. Tot nu! Hoe krijgen ze die biefstukken nou zo goddelijk lekker? 

Een perfecte biefstuk bakken is niet moeilijk. Wat je nodig hebt? Goede ingrediënten en een paar gouden tips. De ingrediënten en de tips staan hieronder en wij weten zeker dat iedereen zo een biefstuk kan bakken die minstens net zo lekker is als bij Loetje.

Eén van de geheimen van Loetje is dat ze het vlees altijd in Blue Band margarine bakken. Dit doen ze al vanaf het begin en dit zorgt voor de ontzettend lekkere jus die bij de biefstukken geserveerd wordt. Eerst dacht ik altijd dat bakken in roomboter lekkerder was, maar daar ben ik nu op terug gekomen. Ook ik bak biefstuk nu thuis in Blue Band margarine.

Wat heb je nodig?

  • 4 ossenhaasbiefstukken
  • 100 gram Blue Band margarine
  • Vleeskruiden
  • 4 witte boterhammen
  • Pan met dunne bodem

Hoe maak je het?

1. Haal de biefstukken minstens een uur voordat je gaat koken uit de ijskast zodat de biefstuk op kamertemperatuur kan komen.

2. Bestrooi het vlees met kruiden en verhit de pan zo heet mogelijk. Laat de margarine smelten en wacht tot hij begint te borrelen.

3. Als de boter is uitgebruist, leg je de biefstuk in de pan. Na 1 minuut draai je de biefstuk  met een tang om. Blijf hierna de biefstuk draaien, zodat hij rondom gaar wordt. Let op: prik niet met een vork in de biefstuk.

4. Draai de laatste 2 minuten het vuur wat lager. Zo wordt de biefstuk ook van binnen warm, zonder droog te worden.

5. Serveer de biefstuk op een bord. Schenk er eventueel een lekkere scheut jus bij. Biefstuk op? Maak je bord schoon door lekker met een witte boterham in de jus te dippen.

Heeft Loetje nog tips?

Op de website van Allerhande kwamen we een paar goede tips van Loetje tegen!

“Gebruik een pan met een dunne bodem, die goed heet wordt. En als je maar een of twee biefstukjes wilt bakken, gebruik dan een kleinere pan. Die wordt sneller en beter warm en je hebt minder margarine nodig.”

“Wij bakken de biefstuk in margarine, liefst Blue Band. Die bevat niet zo veel water en geeft een mooiere, bruine jus. De pan spoelen we af met koud water en drogen we met keukenpapier. Niks geen afwasmiddel.”

Hoe bak jij je biefstuk?

Hoe bak jij altijd je biefstuk? Doe je dat al op deze manier of heb jij een ander trucje om hem zo lekker te krijgen? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel of op Facebook.

Schaatsen en biefstuk

Tot en met 28 februari staat Loetje met een pop-up restaurant bij de ijsbaan aan het Stadionplein. Biefstuk met jus in plaats van koek en zopie dus!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook