fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hip voor de heb: het succes van Fleur Kriegsman

Fleur Kriegsman heeft een internetwinkeltje dat nu al bijzonder floreert. Het zal wellicht aan haar voornaam liggen, feit is dat “Hip voor de Heb” bijzonder voortvarend van start is gegaan.

Damespraatjes knoopte graag een praatje aan met Fleur Kriegsman.

Wat voor artikelen verkoop je bij je bedrijfje Hip voor de Heb (www.hipvoordeheb.nl ) en hoe kwam je op het idee?

‘Toen ik 14 was, ging ik op zoek naar een baantje. Dat lukte niet echt omdat je bij de meeste bedrijven minimaal 16 jaar moest zijn. Uiteindelijk had ik een baantje gevonden bij een kledingwinkel waar ik alarmen vast kon maken aan de kleding. Dat moest ik doen achter in de winkel in een donker hok. Toen ik ook nog hoorde dat ik twee euro 30 verdiende per uur, ben ik er direct mee gestopt. Omdat ik toch wat geld wilde verdienen, ging ik mijn eigen oude kleren verkopen via Marktplaats.nl. Dat ging goed, maar mijn kledingkast raakte steeds leger. Toen besloot ik spullen in te gaan kopen van het geld dat ik verdiend had. Ik kocht sjaaltjes, zette die op Marktplaats en het bleek goed te verkopen. Dus ik kocht weer nieuwe artikelen en die raakte ik ook allemaal kwijt. Uiteindelijk kreeg ik zoveel reacties dat ik begon met een webwinkel. De eerste had ik zelf gebouwd en was nog niet erg mooi. Later liet ik, Fleur Kriegsman,  mijn webwinkel verbouwen door een bedrijf.

Het loopt nu erg goed en binnen enkele weken gaat mijn internationale site online. Op dit moment verkoop ik shawls, sieraden, woonaccessoires, tassen en portemonnee’s. Eerst was het allemaal merkloos; nu verkoop ik ook merken als Antichic, Friis Company, Minnetonka, Le Sud Jewels en Dooor Jewelry. Ook ben ik bezig mijn eigen tassenlabel op te zetten.’

Toch bijzonder dat een 17-jarige HAVO-scholier
een eigen bedrijf begint. Kom je uit een “commercieel nest”?

‘Ja, mijn vader is eigenaar van Stageplaza.nl en heeft een uitgeverij en mijn moeder heeft jaren geleden haar
kinderdagverblijfketen verkocht en is weer begonnen met een gastouderbureau. Zelfs mijn opa en oma’s en mijn ooms en tantes zijn aan het ondernemen! Het zit er dus echt wel in; ik ben vroeger ook altijd betrokken geweest bij de bedrijven van mijn ouders.’

Welke artikelen lopen bijzonder goed?
Worden de artikelen verkocht aan mensen van ongeveer dezelfde leeftijd?

‘Alle accessoires lopen erg goed. Sommige producten zijn meer geliefd bij wat ouder publiek en andere producten
weer bij meiden van mijn leeftijd. Het verschilt heel erg. Ik probeer een zo divers mogelijk assortiment te hebben, qua stijl maar ook qua prijs, zodat er voor iedereen wel iets leuks bijzit.’

Wat zijn je plannen voor de nabije
toekomst?

‘Ik zit nu in 5 havo en volgend jaar wil ik beginnen aan Fashion & Management International in Amsterdam.
Ik ben op dit moment bezig mijn eigen tassenlabel op te zetten en over enkele weken gaat mijn internationale webwinkel online.’

Walter van Teeffelen

www.avantiproductions.nl

Al iets gekocht bij Fleur Kriegsman?

Heb jij al eens iets gekocht bij Fleur Kriegsman van Hip voor de heb? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Spencer Selover via Pexels

Reageer ook