fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hier moet je op letten bij het kopen van een rouwboeket

rouwboeket

De dood hoort bij het leven. Hoe moeilijk dat ook is. Een rouwboeket koop je gelukkig niet dagelijks, maar uiteindelijk komen we hier allemaal een keer voor te staan. Een rouwboeket wordt met een platte onderzijde gemaakt, zodat deze op een kist kan worden geplaatst. Een laatste groet aan de overledene. Maar hoe kies je een rouwboeket? Dat kan best lastig zijn. Niet alleen omdat er veel emoties bij komen kijken, maar ook omdat het aanbod zo groot is. Er zijn gelukkig enkele manieren die dit iets ‘makkelijker’ kunnen maken. In dit artikel zetten we op een rij waar je precies op moet letten. 

Neem de rouwkaart goed door

Allereerst is het belangrijk om goed op de rouwkaart te letten. Vaak staan hier wensen van de overledene en de familie op. Het is natuurlijk goed om deze te respecteren. Meestal worden deze wensen vormgegeven in de trant van: “ze hield van kleurrijke bloemen” of “rozen waren haar lievelingsbloemen”.

Aan de hand van die wensen wordt het al een stuk eenvoudiger om het aanbod te filteren en het boeket te kiezen dat aan zijn of haar wensen voldoet. Staat er niets op de kaart aangegeven? Dan ben je vrij om dit zelf te bepalen.

Kleur en soort bloemen

Dan wordt het tijd om een kleur en het soort bloemen te kiezen. Hier zijn geen duidelijke regels voor. Dit hangt vooral af van wat de overledene mooi vond. Jij weet waarschijnlijk heel goed waar jouw dierbare van hield. Mooi om dit dan in het boeket te laten verwerken. Houd er wel rekening mee dat in sommige culturen bepaalde kleuren wel of juist niet worden gebruikt. Lees je hier eerst goed over in, zodat je geen verkeerde keuze maakt.

Vind je het heel lastig om de juiste kleur te vinden? Dan is wit meestal een veilige keuze.

Het soort bloemen is ook afhankelijk van wat de overledene mooi had gevonden. Als je dit niet weet, dan zijn rozen meestal een goede keuze. Zij zijn een universeel teken van liefde en genegenheid.

Houd rekening met het moment van de bezorging

Het is verstandig om niet te lang te wachten met het bestellen van een rouwboeket. Hoewel deze meestal wel op korte termijn geleverd kan worden, is het voor de bloemist wel belangrijk dat ze er wat tijd in kunnen investeren. Zodra de rouwkaart op de mat valt, moet je eigenlijk ook direct naar bloemen gaan kijken.

Wanneer je de bestelling plaatst, is het goed om de datum en het tijdstip van de uitvaart door te geven. Dan zorgt de bloemist ervoor dat het boeket dan op zijn mooist is en dat deze tijdig geleverd wordt. De meeste mensen kiezen ervoor om de rouwboeketten al op de dag voor de uitvaart te laten bezorgen, zodat ze er zeker van zijn dat deze op tijd binnen is.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook