fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hier let je op bij het kopen van een houten vloer

Leuk! Jullie hebben besloten een nieuwe houten vloer te leggen. Een nieuwe houten vloer kan in één keer het huis er weer als nieuw doen uitzien. Weet je al voor welke soort je gaat, laminaat of parket? Waar je ook voor kiest, we hebben een paar handige tips voor je. Hier let je op bij het kopen van een houten vloer!

1. Koop je vloer bij een betrouwbare partij

Een vloer koop je niet voor één jaar, je wil er graag lang mee doen. De meeste mensen kopen niet vaker dan ééns in de tien jaar een nieuwe vloer, dus neem de tijd en ruimte om dit slim aan te pakken. Dat betekent: niet overhaast naar een bouwmarkt, zomaar wat kopen en er vervolgens achterkomen dat het drie keer niks is. Volg de onderstaande tips en kies voor een betrouwbare partij die eerst gratis samples kan toesturen zodat je rustig kunt kijken, die veel keuze hebben en een eerlijke garantie biedt.

2. Weet hoeveel onderhoud je er in wil steken

De ene houten vloer is de andere niet. Zo kan je kiezen voor een hardhouten vloer, parket of laminaat en heeft iedere vloer een andere manier van onderhoud. Bekijk bij het kiezen van de vloer wat de onderhoudsinstructies zijn, of je hem moet lakken of oliën en hoe vaak je dit zou moeten doen.

3. Meet de de ruimte waar de vloer komt te liggen secuur op

Voordat je de vloer daadwerkelijk gaat bestellen, moet je weten hoeveel vierkante meter je moet inkopen. Het is zonde om veel te veel vloer te bestellen, dus neem ook hier echt de tijd voor. Misschien heb je nog wel een officiële plattegrond van toen je het huis kocht of huurde? Hier staan de maten vaak op, handig!

4. Kijk ook naar een goede ondervloer

Je legt een vloer niet zomaar op de betonnen ondergrond. Het is raadzaam om eerst een goede ondervloer te plaatsen. Waarom? Dit zorgt voor een betere isolatie (dus lagere stookkosten), absorbeert geluid en verlengt de levensduur van de vloer. Zo bespaar je op termijn geld en dat is natuurlijk altijd fijn!

5. Vergeet de plinten niet!

Een vloer werk je extra mooi af door ook plinten langs de muren te leggen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgen er ook voor dat de vloer helemaal sluitend tegen de muur ligt en er zo geen vuil tussenkomt.

Klaar om te kopen? Kijk dan eens op Parketdirect.nl!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Marie -

Bedankt voor de handige tips. Een houten vloer is mooi en comfortabel. Het vereist echter wel het nodige onderhoud.

Reageer ook