fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hier kun je het hele jaar tulpen kopen!

tulpen

Als ik ergens echt heel blij van word, is dat een fleurige bos bloemen. De trend van allemaal verschillende bloemetjes, vind ik een fijne. Zo kan ik mijn lievelingsbloemen allemaal in één vaas zetten. Maar waar je me ook een plezier mee doet is een flinke bos tulpen. Die slepen me de donkere dagen van het jaar door.

Ik zie elk jaar een beetje op tegen de maanden januari en februari. De gezellige feestmaand is achter de rug, het geld is op en wat volgt zijn twee saaie maanden. Van die peper en zout-dagen. Ik hunker naar de lente, maar die laat nog even op zich wachten. Daar heb ik geen geduld voor, dus ik haal de lente gewoon in huis met tulpen. En wist je dat tulpen kopen gewoon online kan? Hoef je niet door weer en wind naar buiten, maar kun je gewoon vanaf de bank een bosje bestellen.

Rode tulp? De liefde!

Op Tulpen.nl is de keuze echt heel groot. De tulpen die je daar bestelt komen bij een kweker uit Roelofarendsveen vandaan. Doordat de bloemen elke dag worden geoogst, krijg je verse bloemen die minimaal zeven dagen prachtig in de vaas staan. Er zijn verschillende bossen te bestellen. Wist je dat de kleuren van een tulp ook een betekenis hebben? Geel staat voor vrolijkheid, wit voor vergeving (handig als je iets goed hebt te maken) en rood, je raadt het al, staat symbool voor de liefde.

Tulpenseizoen

Het tulpenseizoen wordt traditioneel elke derde zaterdag in januari geopend. Die dag kun je tulpen plukken op de Dam in Amsterdam. Maar je kunt ook gewoon bij de bloemist een mooie bos kopen natuurlijk. Hoewel velen denken dat de tulp iets typisch Nederlands is, is dat niet zo. De kelkvormige bloem komt oorspronkelijk uit Turkije. Wel is Nederland de grootste exporteur van tulpen en vandaar dat buitenlanders na Cruyff, tulpen als typisch Nederlands bestempelen.

Tips tegen het hangen

Tulpen zijn een eigenzinnige bloem. In een vaas bloeien ze gewoon door en kunnen topzwaar worden. Hoe je dat kunt voorkomen? Hier wat tips:

  • Tulpen houden niet van de volle zon, zet ze dus op een plek waar het wat donkerder is
  • Hoewel je geneigd bent de vaas lekker vol water te doen, kun je dat in het geval van tulpen beter niet doen. Een klein bodempje volstaat. Houd dat wel in de gaten, want als de tulpen droog staan weet je zeker dat ze gaan hangen
  • Als je een tulpen boeket hebt gekocht, laat ze dan nog even in het inpakpapier en zet ze in een vaas met water. De stelen zuigen zich dan vol water waardoor ze minder snel gaan hangen
  • Nog een tip van de tulpenkweker: zet de vaas niet in de buurt van de fruitschaal. Het ethyleengas dat vrijkomt bij fruit zorgt ervoor dat de tulpen hun koppie laten hangen.

Nou, met die tips staan de tulpen zeven dagen lang fier rechtop in hun vaas en heb je er lekker lang plezier van. Zo haal je de lente in huis en gaan de dagen van de saaie wintermaanden wat sneller voorbij.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Geld op in januari? Mwah.

Reageer ook