fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hier kan je nu zonder afspraak een corona-vaccinatie krijgen

Sinds een aantal weken ben ik volledig gevaccineerd. Ik ben daar heel erg blij mee. Persoonlijk geloof ik dat vaccineren de enige manier is om het virus echt in te dammen en te voorkomen dat er nog meer zorgelijke mutaties ontstaan. Ik gun iedereen het recht op zijn eigen mening, maar dat ik heilig in vaccineren geloof staat vast. Geloof jij ook in de kracht van vaccineren en zou je graag zo snel mogelijk een prik krijgen? Dat kan in sommige gemeenten nu zonder afspraak. 

Prik zonder afspraak

Waar je voorheen een afspraak nodig had om geprikt te kunnen worden, is dat in bepaalde gemeenten nu niet meer nodig. Zo kan je nu op alle locaties in Amsterdam terecht voor een prik zonder afspraak. Ook in Utrecht, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, Eemnes, IJsselstein, Leusden, Lopik, Mijdrecht, Montfoort, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Vianen, Wijk bij Duurstede en Woudenberg kan je zonder afspraak terecht voor een prik. Hierbij geldt wel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Op is op.

Drempel verlagen

Het initiatief prikken zonder afspraak is alleen voor mensen die nog helemaal geen prik gepland hebben staan. Ook als je de eerste prik hebt gehad, maar de tweede nog niet, kom je hier niet voor in aanmerking. Er wordt gehoopt dat de drempel om je te laten vaccineren door deze optie wordt verlaagd.

Kies jij ervoor om je te laten vaccineren? Waarom wel of waarom niet? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook