fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hete woontrend: Open zwarte kasten

Open kasten, tien jaar geleden had ik je voor gek verklaard! “Kasten zijn er om troep in te verstoppen, niet om in tentoon te stellen”, zei ik altijd. Tegenwoordig is dat wel anders, open kasten zijn helemaal hot! Kasten zijn van puur functioneel naar functioneel én decoratief gegaan. Zo zetten we de planken niet meer vol, voller, volst, maar creëren we rust en ruimte op de planken. Hierdoor ontstaan er de mooiste kunstwerkjes in kasten en dat is in echt elke woonstijl prachtig. Vooral de open zwarte kasten zijn helemaal van nu. Lees je lekker mee?

Eye catchers

Er zijn veel verschillende open zwarte kasten te koop. Persoonlijk ben ik vooral gecharmeerd van kasten die deels open zijn, maar ook een aantal dichte vakken hebben. De open gedeeltes kan je gebruiken voor gave eye cachters, zoals vazen, kunstvoorwerpen, plantjes of boeken. In de dichte vakken leg je de ‘minder mooie’ spullen, zoals oude tijdschriften, post en de administratie. Hierdoor combineer je het praktische van een dichte kast met het fraaie van een open kast.

Mooie open kasten

Mooie kasten kopen? Wij hebben heerlijke kastinspiratie opgedaan bij Woononline. Kijk je mee naar deze prachtige voorbeelden?

Deze kast ‘Gravure’ van WOOOD is hier afgebeeld in volledig zwart, maar is ook in andere uitvoeringen beschikbaar. Zo is hij ook te koop in natuurlijk eikenhout en mooi essenhout. Persoonlijk zijn wij helemaal weg van de zwarte uitvoering! En hoe leuk is de vulling van deze kast? Ik zou hem gewoon helemaal op deze manier in huis willen hebben.

kasten

De vakkenkast ‘Legacy’ van BePureHome is gemaakt van hout en metaal. De vakken zijn over de kast verdeeld en zo heb je een mooie afwisseling van open en dichte gedeeltes. De poten zijn in hoogte verstelbaar en zo kan je hier dus nog wat mee spelen. Hele gave kast!

kasten

Diepte creëren

Niet alleen zwarte open kasten zijn helemaal van nu, eigenlijk alle open kasten zijn trendy. Kijk dus vooral wat er in jouw woonstijl en interieur past! Bang te zijn dat een zwarte kast het huis kleiner laat lijken hoef je niet te zijn. Door ook donkere kleuren in het interieur op te nemen, creëer je juist heel veel diepte. Ook mooi: geef de muur achter de open kast dezelfde kleur. Dit geeft rust.

Wat vind jij van deze trend?

Wat vind jij van de open kasten trend van nu? En welke van de bovenstaande kasten zou jij wel willen hebben? Ik ben heel benieuwd. Zelf ben ik in ieder geval van plan om een nieuwe open kast in de woonkamer te zetten. Ik kan niet wachten! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook