fb

Het succes van Ellen Beekmans Sieraden

Ellen-Beekmans-Maxima
Ter ere van de 40e verjaardag van prinses Maxima stuurde Ellen Beekmans voorafgaand aan haar verjaardag drie paar oorbellen naar prinses Maxima. Ze kreeg een keurig bedankkaartje en meldde op haar website dat ze prinses Maxima oorbellen had gestuurd. Een royalty watcher vroeg haar vervolgens om foto’s van deze oorbellen.

Enige tijd later ontving ze het bericht dat de prinses meerdere malen haar oorbellen heeft gedragen. Tot haar verrassing werd dit in januari 2012 in de privé uitgebreid gepubliceerd. Dit leverde een stortvloed op aan bestellingen van deze oorbellen via haar website.  Damespraatjes sprak met Ellen Beekmans en we hebben leuk nieuws voor de dames. Ellen stelt namelijk een ketting met bijpassende oorbellen beschikbaar. Lees onderaan dit artikel of je de winnaar bent.

De 44 jarige in ’t Gooi wonende Ellen Beekmans,is moeder van 2 kinderen (10 en 7 jaar) en na haar studie aan de Hes heeft ze jaren als bedrijfsadviseur gewerkt.  Naarmate de jaren vorderden miste ze duidelijk de creativiteit. In haar bedrijf Ellen Beekmans sieraden heeft ze haar creativiteit en het runnen van een bedrijf op een succesvolle manier weten te combineren.

Hoe ben je op het idee gekomen voor de sieraden-webshop?

“Dat idee is spontaan ontstaan in juni 2010. Bij ons op zolder stond een doos met oude sieraden die mijn schoonouders een keer

Ellen Beekmans
hadden meegebracht. Ze lagen er al jaren. Geen enkel sieraad was leuk genoeg om te dragen. Op een middag ben ik gaan zitten en heb de sieraden gedemonteerd. Met de onderdelen, die leuk genoeg waren, heb ik nieuwe sieraden gemaakt.

Ik kreeg zoveel positieve reacties uit mijn naaste omgeving dat ik een foto van de sieraden naar de chef mode van Jan Magazine heb gemaild. Zij reageerde direct enthousiast en meldde nog diezelfde dag dat ze de sieraden ging plaatsen in het blad.  Dat gaf zoveel energie dat ik hiermee verder wilde gaan. Dat was het begin van Ellen Beekmans sieraden.

Daar het onmogelijk was om in korte tijd in veel winkels te liggen, besloot ik om een webshop op te zetten zodat lezers van het blad Jan de sieraden ook konden kopen. Inmiddels zijn mijn sieraden naast mijn webshop verkrijgbaar in veel winkels en via Perfectly Basics.”

Wie maakt de sieraden?

“Ik vind het erg leuk om me terug te trekken in mijn atelier en sieraden te maken. Tot nu toe maak ik nog alle sieraden zelf. Door het grote succes moet ik kijken hoelang ik dit zelf kan blijven doen.

Het ontwerpen vind ik het allerleukst. Dit gaat helemaal op intuïtie. De juiste combinatie van kleur en materiaal maakt een sieraad!”

Wie kopen vooral jouw sieraden, zijn dat jongeren of juist de 40-ers?

“Eigenlijk bestaat er geen leeftijdscategorie voor mijn sieraden. In zijn algemeenheid kan ik zeggen dat vrouwen vanaf 25 jaar mijn sieraden dragen. De sieraden zijn voor vrouwen met oog voor detail en gevoel voor kleur. Voor vrouwen die een uniek sieraad willen. Alles is in beperkte oplage verkrijgbaar. Klanten die sieraden van me dragen, blijven terugkomen. Dat is het grootste compliment.

Ook veel BN’ers dragen inmiddels mijn sieraden zoals o.a. Prinses Maxima, Yvon Jaspers, Irene Moors en Leontien Borsato.”

Wat maakt jouw sieraden uniek ten opzichte van andere sieraden?

“Sieraden moeten de schoonheid van een vrouw ondersteunen. Het sieraad moet passen in het geheel en moet altijd sprankelen zonder dominant aanwezig te zijn. Voor mijn sieraden gebruik ik de beste materialen zoals (half) edelstenen, koraal en parelmoer. Allemaal unieke materialen over de hele wereld vergaard. Op rommel- en antiekmarkten vind ik bijvoorbeeld veel unieke onderdelen voor mijn vintagelijn of edelstenen voor mijn lijn Mediterranee.

Daarnaast zijn mijn sieraden ook nog eens interessant geprijsd. De prijsstelling is laag t.o.v. andere sieradenontwerpsters in dit segment zoals bijvoorbeeld Isabel Marant.”

Ellen Beekmans-oorbellen
Wat is je meest verkochte sieraad?

“Dat is moeilijk te zeggen, maar de oorbellen Elipse zijn razend populair. Deze lijn is in 2011 gelanceerd. De ranke oorbellen zijn in goud- en zilverkleur verkrijgbaar. Afhankelijk van het seizoen varieer ik met de kleuren in deze oorbellencollectie. Dit voorjaar zie je veel oorbellen Elipse in frisse tinten zoals roze, apricot en turquoise.”

Draag je in het voorjaar andere sieraden dan in de winter?

“Het enige verschil zijn de kleuren. In het voorjaar en in de zomer zie je meer frisse tinten. In de zomer zie je bijvoorbeeld veel wit, turquoise en apricot. Terwijl komend najaar veel bordeaux rood in de collectie zit. In het voorjaar/zomer zie je ook iets meer aandacht voor armbanden omdat deze meer zichtbaar zijn dan in de winter.”

Welke trends in de sieradenbranche kunnen we tegemoet zien?

“De giga oorringen zullen eindelijk uit het straatbeeld verdwijnen. Ook zul je steeds minder forse kettingen (ik noem ze ambtsketens) en kettingen aan vetersnoeren gaan zien. Met een ketting met 1 kraal straal je veel meer!

Oorbellen (zowel lange als korte) zijn hot. Alle lijnen binnen mijn collectie lopen storm.

Korte kettingen worden momenteel nog maar weinig gedragen. Op dit moment ben je nog trendsettend met een korte ketting, maar ik verwacht dat dit weldra zal veranderen. Juiste kleurkeuze van een korte ketting is wel belangrijk omdat deze dicht bij het gezicht hangt. Kies altijd voor een fijne korte ketting.”

Wat maakt een vrouw mooi?

“Iedere vrouw is mooi met 2 soorten metaal. Bijvoorbeeld brons en zilver of voor het warme kleurentype geel-goud en brons. Vrouwen die twijfelen over een sieraad, kunnen ook via de website bij mij terecht voor advies. En blijkt een sieraad alsnog niet te staan, dan kun je het sieraad gewoon terugsturen. Het gaat erom dat vrouwen blij worden van het dragen van mijn sieraden!”

We hebben afgesproken om een prijsvraag op Damespraatjes te doen? Welk sieraad wil je hiervoor beschikbaar

Ellen Beekmans Marrakech
stellen? 

“MARRAKECH, Dit is mijn meest recente ontwerp. Prachtig te combineren met de modetrends voor deze zomer. Graag wil ik uit de collectie Marrakech een ketting met bijpassende oorbellen beschikbaar stellen.

Vraag : Onder welke lijn vallen de sieraden Marrakech binnen mijn collectie?” Het antwoord vind je op mijn website www.ellenbeekmans.nl

De winnaar is: Karin van Loenhout

6 reacties

MD -

Totaal niet tevreden van de service die het merk ‘Ellen Beeckmans’ biedt. Afgelopen tijd besteld en geld niet teruggekregen na het terugsturen. Jammer.

Armande -

Wat ontzettend leuk om Maxima tot je klanten te mogen rekenen. Geen wonder met zulke elegante oorbellen!

Julia van Dort -

PRETTY !!!!!!!

Bianca Kral -

Prachitge siraden, heel natuurlijk, super, je zou het maar winnen!!!

Angelique Gijsbertse -

Subtiel verleidelijk,stemt na tot het denken over schoonheid.
Na een blik zag ik meteen,
klopt voor mijn gevoel tot in de kleinste details. Is het woord sieraad in elke vorm waard.

Reageer ook