fb
Damespraatjes Damespraatjes

Boete of zelfs gevangenisstraf als je kind een pester is!

Natuurlijk zit je er zelf niet op te wachten dat je kind een ander kind pest. Dat is niet goed voor zijn eigen ontwikkeling, maar het is vooral ook vreselijk voor het gepeste kind. In het Amerikaanse stadje Wisconsin Rapids zijn ze er helemaal klaar mee en daar ligt nu een opmerkelijk wetsvoorstel op tafel.

Boete en celstraf

Volgens het voorstel zouden ouders een fikse boete kunnen krijgen als hun kinderen andere kinderen pesten, namelijk 313 dollar! In andere staten (staat New York) riskeren ouders al langer een boete en kunnen zelfs tot 15 dagen in de cel belanden als hun kinderen hardnekkige pesters zijn. Die wet geldt al sinds 2017, maar nog nooit is er iemand beboet of in de cel beland.

Vooral afschrikmiddel

Andere staten lijken te gaan volgen met het beboeten van pestgedrag. De verwachting is dat het vooral als afschrikmiddel zal werken en dat er niet zo veel boetes opgelegd zullen worden.

Ook in Nederland invoeren?

Zouden we in Nederland ook de ouders moeten straffen waarvan de kinderen pestkoppen zijn? Zelf denk ik dat de huidige pestprotocollen op scholen redelijk werken en dat dit Amerikaanse systeem niet snel naar Nederland zal overwaaien.

Kind weerbaar maken

En dat het belangrijk blijft om de totale groepen te blijven bekijken en niet alleen de pesters, maar ook de meelopers. En tot slot vind ik het heel belangrijk dat je je kind zo weerbaar mogelijk maakt, zodat het misschien wat minder slachtoffer wordt van het pesten. Ik ben trouwens heel benieuwd hoe jullie hierover denken. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel.

Bron: AD.nl

Reageer ook