fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het leven is goed!

Als ik ’s ochtends de blauwe luiken van mijn appartement wijd open gooi, stokt mijn adem eventjes. Gisteravond ben ik hier in het donker aangekomen en had ik geen idee van het landschap rondom de Hacienda Guaro Viejo. Nu lachen de groene heuvels van Andalusië mij tegemoet. In de verte glinsteren de bergtoppen van de Sierra de las Nieves.

Eigenaren Judith en Gerrit hadden genoeg van het haastige bestaan in Nederland en hebben gekozen voor hun eigen plekje in de zon. Het is het zuiden van Spanje geworden. En nu ik hier als betoverd rondloop, begrijp ik wel waarom!

Judith serveert croissants en versgeperste jus d’orange als ontbijt, waar ik hongerig op aanval. “Missen jullie Nederland nooit?” vraag ik dan met volle mond. Judith glimlacht: “We waren op zoek naar qualitytime met onze kinderen in een aangenaam klimaat. Nu we dat gevonden hebben, weegt er niet veel meer tegenop!” Als ze wegloopt, zie ik haar in het voorbijgaan even liefdevol de beeldjes bij het zwembad beroeren.

 

 

 

 

 

 

 

Ze zijn gemaakt door de lokale kunstenaar Louis Alonso, die ook de rest van deze hacienda heeft ingericht. Ik kijk genietend om mij heen. Dit soort authentieke adresjes die recht doen aan de omgeving en haar inwoners, maar waar je je toch meteen thuis voelt – daar ben ik altijd naar op zoek. Unieke vakantieadressen, waar kleinschaligheid en genieten centraal staan. Voor mij liever geen hordes toeristen, maar onontdekte plekjes rondom de Middellandse Zee.

In Guara Viejo laat ik me heerlijk in de watten leggen. Ik luier wat aan het zwembad met een dikke stapel tijdschriften. En als ik zin heb, rijd ik naar de haven of de markt om de lekkerste gerechten voor op de barbecue uit te zoeken. Het leven is goed in Zuid-Europa. En ik heb hier nog zóveel mooie adresjes om te bezoeken.

Eliza was here

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf. Eliza was here is specialist in het aanbieden van unieke vakantieadresjes rond het Middellands Zeegebied. Centraal staan kleinschaligheid en genieten op onontdekte plekjes. Boek je een vliegvakantie op elizawashere.nl, dan is een huurauto altijd inclusief. Naast het aanbod van vliegvakanties, biedt Eliza was here ook autovakanties aan naar een aantal Zuid-Europese bestemmingen.

1 reactie

sandra -

Het lijkt me heerlijk om daar te zijn. Wat een rust en ruimte!

Reageer ook