fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het is weer knikkertijd: hier koop je de mooiste knikkers!

Hoewel ik natuurlijk al lang niet meer op de basisschool zit, denk ik er nog vaak aan terug. Ik zat op een enorm leuke school in Hilversum, waar niet alleen leren heel belangrijk was, maar waar we ook gestimuleerd werden om ons creatief te ontwikkelen en om liefde voor onze medemens te hebben. Destijds zag ik niet hoe mooi dit was, maar nu ik zelf een kindje krijg zie ik dat juist wel enorm. 

Laatst liep ik langs een basisschool en ook daar werd mijn geheugen weer getriggerd. Ik zag een groepje kinderen knikkeren en werd er meteen weer aan herinnerd dat wij dat vroeger ook altijd deden op school. Leuk dat de kinderen van nu nog steeds woorden gebruiken die wij toen ook gebruikten, zoals bonken en superbonken.

hier koop je de mooiste knikkers! 2

Waar kan je mooie knikkers kopen?

Het zette mij aan het denken; hoe zou dat knikkerwereldje momenteel in elkaar zitten? Speel je nog steeds tegen elkaar en mag de winnaar de knikkers houden? En waar koop je tegenwoordig de mooiste knikkers? Op die laatste vraag heb ik het antwoord gevonden. Want zoals met alles, koop je ook tegenwoordig je knikkers online. Bij de Knikkerprins bijvoorbeeld.

Alle soorten en maten

Bij de Knikkerprins hebben ze echt heel veel verschillende soorten knikkers, van klein tot groot en van ‘normaal’ tot super zeldzaam. Ze zijn opgedeeld in formaat, maar je kunt ook filteren op kleur en type. Je kunt de knikkers per stuk bestellen, waardoor je zelf een mooi zakje kunt samenstellen. Wil je meer stuks van een bepaalde knikker? Dan gaat de prijs flink omlaag.

Wat ik ook heel cool vind (en wat écht van deze tijd is), is dat je hier ook speciale verzamelknikkers kunt vinden. Vroeger struinde ik tientallen rommelmarktjes af om vervolgens nog steeds niet die ene speciale knikker te vinden. Hier kan je ze gewoon online bekijken en bestellen.

hier koop je de mooiste knikkers! 3

Wat had ik deze website graag gehad als kind! Hoe geweldig om hier af en toe wat mooie knikkers op te mogen bestellen? Is jouw kind ook zo dol op buitenspelen? Dan is het denk ik leuk om deze website even samen te bekijken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook