fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het Huishoudboekje van Tamara: “Mijn vriend betaalt mijn plastische chirurgie”

In de  rubriek ‘Het Huishoudboekje’ nemen we de inkomsten en uitgaven van één vrouw en haar gezin onder de loep. Wat komt er binnen, wat wordt er gespaard en wat wordt uitgegeven? Deze week: de 29-jarige Tamara. Ze geeft een openhartig kijkje in haar huishoudboekje. Kijk je mee? 

Inkomen Tamara: 2.100 euro (werk kledingwinkel) + 400 euro toeslagen (kindgebonden budget en zorgtoeslag)
Gezinssamenstelling: Alleenstaande moeder met één zoon (10 jaar oud)

Wonen

“Mason en ik hebben een super gezellig appartement in Amsterdam Nieuw-West. Toen Mason klein was woonde ik met hem in een studio in het centrum. Dat werd heel klein en op zijn tweede verjaardag verlieten we ons postzegelhuisje voor een appartement met twee slaapkamers. We betalen hiervoor 950 euro per maand. ”

Vervoer

“Vanaf het moment dat ik er achter kwam zwanger ongepland te zijn geraakt, heb ik het besluit genomen het helemaal alleen te willen doen. Mijn leven voor Mason is totaal anders dan mijn leven na hem. Vroeger ging ik veel uit, dronk elke dag alcohol en gebruikte regelmatig drugs. Ik heb geen opleiding afgemaakt en nooit mijn rijbewijs gehaald. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was heb ik in een paar maanden mijn rijbewijs gehaald én ben ik begonnen aan een opleiding tot verkoper detailhandel begonnen. Ik heb nu een auto’tje én een baan als verkoper in een damesmode zaak. Ik ben best trots op mezelf! Aan mijn auto ben ik elke maand 200 euro kwijt. Ik gebruik hem om Mason naar school te brengen, boodschappen te doen en naar mijn werk te rijden.”

Eten en drinken

“Sinds vijf jaar heb ik een hele leuke vriend. Hij is ondernemer en heeft een mooi inkomen. Regelmatig komt hij bij ons over de vloer en wij bij hem. Mason heeft zelfs een eigen kamer bij hem in het appartement. Samenwonen willen we voorlopig niet. We zijn allebei erg gehecht aan onze vrijheid en zien dat nu gewoon nog niet zitten. In de weekenden nemen we het er lekker van met elkaar. Vóór de lockdown gingen we wekelijks uiteten in luxe restaurants of we gingen met z’n drieën op vakantie naar Zuid-Frankrijk, waar hij een appartement heeft. Mijn inkomen is te laag om voor deze dingen te betalen, dus trakteert hij ons. In het begin voelde dat niet goed, maar inmiddels ben ik eraan gewend. Hij vindt het heel fijn om het geld met ons te delen. Aan onze ‘gewone’ boodschappen zijn Mason en ik per week 150 euro kwijt. Wat we aan etentjes in restaurants uitgeven weet ik niet precies.”

Vakanties

“Voordat ik mijn vriend leerde kennen was ik al jaren niet op vakantie geweest. Mijn inkomen was te laag en als alleenstaande moeder is het ook best een gedoe. In de vakanties deden we leuke dingen in Nederland, zoals zwemmen bij het strandje aan de Sloterplas of skaten door de buurt. Pas toen ik mijn vriend ons voor het eerst uitnodigde in zijn appartement in Zuid-Frankrijk, gingen Mason en ik voor het eerst samen op vakantie. Nu doen we dat een paar keer per jaar, maar die eerste keer was heel erg bijzonder. Het kost ons niks, we zijn daar lekker op uitnodiging. Om toch wat terug te doen kook ik daar elke avond een mooi diner en houd ik het appartement lekker schoon.”

Overig

“Als jong meisje was ik super onzeker over mijn uiterlijk. Al op mijn achttiende onderging ik mijn eerste borstvergroting. In de loop der jaren heb ik veel cosmetische ingrepen gehad, zoals een neuscorrectie, wenkbrauwlift, botox, fillers en een tweede borstvergroting. Nog steeds ben ik over veel dingen onzeker; het zit meer in mijn hoofd dan echt in mijn uiterlijk. Mijn vriend betaalt voor alle cosmetische ingrepen, hij wil graag dat ik gelukkig ben. Toen ik erachter kwam dat de ingrepen mij niet gelukkig maken, heb ik besloten met een psycholoog te gaan praten. Ik heb veel onverwerkt verdriet uit het verleden. Door dat niet meer uit de weg te gaan hoop ik ook meer tevreden te zijn met mijn lichaam. In totaal heb ik voor zo’n 20.000 euro aan cosmetische ingrepen ondergaan.”

Sparen

“Elke maand zet ik 200 euro opzij. Dit doe ik om een financiële buffer te hebben. Gewoon voor het geval dat. Op dit moment staat er 9.000 euro op mijn spaarrekening. De laatste keer dat ik hier geld van opnam was om een cadeau voor Mason te kopen. Met kerst heb ik hem een nieuwe Playstation gegeven. Dit was best duur en kon ik niet van mijn betaalrekening betalen. Cadeaus voor Mason koop ik overigens altijd zelf. Het voelt gek om dit met het geld van mijn vriend te doen.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel.

Het Huishoudboekje van Willemijn: Meer dan 800.000 euro op spaarrekening

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Donderwolk -

Nou Piet, het is toch veel te mooi weer om je zo op te winden. Ik vind het vermakelijk om te lezen en zelfs al “trap ik ergens in”, dit is nou niet bepaald het soort bedrog waarbij je echt iets te verliezen hebt. Tip: je kunt ook gewoon lekker de krant lezen als dit soort verhalen niet je ding zijn.

mara -

Beste Piet,

Bedankt voor het delen van jouw mening. Het verhaal van Willemijn is zeker nog wel terug te vinden:

https://damespraatjes.nl/het-huishoudboekje-van-willemijn-van-uitkering-naar-een-miljoen-euro-op-de-bank/

Ook zijn er heel wat minder ‘sensationele’ huishoudboekjes op Damespraatjes te bekijken. Zoals die van Renate in de schuldsanering of die van weduwe Elin. Misschien ‘leuk’ om die verhalen ook eens te lezen.

Met warme groet,
Mara

Piet -

Weer zo’n fictief kut verhaal. Mensen trap er niet in. Verhaal van Willemijn is ook nergens meer te vinden;)!

Reageer ook