fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo zit jij in de winter ook lekker in de tuin

Elk seizoen heeft wel iets dat maakt dat we graag buiten zijn. Of het nu fijne lentedagen, zwoele zomeravonden of juist frisse najaarsdagen zijn. En wat is er nou nog fijner als dat comfortabel in je eigen tuin kan! Ril je al bij het idee om in de winter buiten te zijn? Zonde, want het is juist in deze periode goed om naar buiten te gaan, wat extra vitamine D kan iedereen wel gebruiken. Heb je wel eens aan een terrasoverkapping gedacht? Die kan het buiten een stuk aangenamer maken. Vuurkorf of terrasverwarming erbij, dekentje over je benen en een lekkere glühwein of warme chocolademelk. Wie wil dat nou niet! Een paar voordelen op een rijtje.

Je vergroot je woonkamer

Door een terrasoverkapping wordt je woonkamer een stuk groter, zowel in de zomer als in de winter. Je kan het daarnaast onder de overkapping net zo leuk inrichten als in je woonkamer. Leuke kussens, accessoires en meubels. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over of het nat wordt, het staat immers onder de overkapping!

Een betere gezondheid

In de winter hebben veel mensen gebrek aan vitamine D omdat ze te weinig buiten zijn. Wanneer je een comfortabele plek buiten hebt onder je terrasoverkapping, ben je sneller geneigd om daar gebruik van te maken. Frisse lucht draagt bij aan een beter slaapritme, goede weerstand en een fijnere gemoedstoestand.

Waardevermeerdering van je huis

Een overkapping staat erg chique en heeft veel voordelen. In koudere periodes zit je lekker uit de wind, regen is geen probleem en in de zomer filtert het zonlicht zodat je niet verbrandt onder je verkapping. Kortom: een heleboel voordelen die je huis meer waard maken.

Allerlei soorten prijzen en materialen

Een terrasoverkapping kopen kan je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Je hebt standaard exemplaren, die starten vanaf zo’n 1000 euro en zijn ideaal als je snel van je overkapping wilt genieten. Op maat laten maken kan natuurlijk ook, die prijzen beginnen bij zo’n 2500 euro. Houd dan rekening met ontwerp en ontwikkeltijd.

Geen plek voor een overkapping?

Een terrasoverkapping is een echter meerwaarde voor je tuin, maar zorg er wel voor dat het echt past. Heb je bijvoorbeeld een kleine tuin, dan is het misschien niet zo verstandig. Een overkapping neemt behoorlijk wat ruimte in beslag. Kies dan bijvoorbeeld voor zonneschermen of blinds, die nemen minder ruimte in, al hebben die natuurlijk niet helemaal dezelfde werking. Of wat dacht je van een plekje uit de wind creëren met dichte begroeiing en een afdakje? En een vuurkorf kan altijd! Voor als je het helemaal decadent wil aanpakken: koop een hot tub voor in de tuin. Goedkoper en kleiner dan een overkapping en net zo gezellig!

Reageer ook