fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het geheim van een schoon barbecuerooster in 15 minuten!

Zodra het zonnetje begint te schijnen halen mijn vriend Ward en ik de Big Green Egg van stal. Deze barbecue gebruiken we al jaren en hij werkt echt geweldig. Je kunt er heel veel mee en het is tijdens zomerse etentjes dan ook altijd een hit! Gedurende de zomer houden we hem altijd redelijk schoon, maar na de laatste barbecue van het seizoen gaat hij linea recta de schuur weer in. Schoonmaken komt volgende zomer wel weer. 

Ook deze week was het weer zo ver: de barbecue mocht weer naar buiten. Er gaat niks boven dat eerste stuk perfect gegaard vlees met goddelijk barbecue aroma. Ward gaat naar de slager, ik haal de rest van de gerechten in huis. Wanneer we thuiskomen doen we een vervelende ontdekking die we eigenlijk best hadden kunnen zien aankomen: het barbecuerooster is nog vies. Van vorig jaar… Eerst schoonmaken dus, iets wat bij een barbecuerooster meestal een flinke rotklus is.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om hem goed schoon te krijgen. Helaas duurt dit vaak lang en daar heb je weinig zin in als je op het punt staat je eerste stukje vlees te braden. Gelukkig is er ook een snelle manier en dat is het gebruik maken van een professionele barbecuereiniger. Ik besloot de Oven, Grill en Barbecuereiniger van XG2 te proberen en te testen of hij mijn rooster in 15 minuten schoon kan krijgen.

De Oven, Grill en Barbecuereiniger 3

Hoe werkt het?

1. De voorzijde van de sproeikop indrukken en een kwartslag draaien.

2. Direct op het oppervlak spuiten, ca. 5-10 minuten laten inwerken.

3. Zo nodig boenen met een sponsje.

4. Vervolgens grondig met warm water reinigen en afnemen met een vochtige doek.

5. Desgewenst de behandeling herhalen. Na gebruik de sproeikop weer een kwartslag dicht draaien.

Werkt het ook echt?

Ik heb de stappen op de fles precies gevolgd. Mijn rooster heb ik eerst in de wasbak in keuken gelegd zodat ik de viezigheid meteen kon wegspoelen. Meteen wanneer ik de spray op het rooster spuit zie ik dat het product begint te werken. Zoals je ook op deze foto ziet, komt er meteen vieze, bruine troep vanaf.

De Oven, Grill en Barbecuereiniger 4
Ik laat het rooster 10 minuten liggen en kom dan terug naar de wasbak. Ons rooster is écht heel erg vies en dus heb ik wel een schuursponsje nodig om het rooster schoon te maken. Ik ga even flink met het sponsje over het rooster, haal de laatste viezigheid weg, spoel de laatste restjes vuil en spray eraf met heet water en leg het rek weer terug op de barbecue. Het werkt ontzettend goed en binnen 15 minuten ligt het rooster weer op de barbecue!
De Oven, Grill en Barbecuereiniger 5
De Oven, Grill en Barbecuereiniger 1

Hoe maak jij momenteel de barbecue schoon?

Hoe maak jij momenteel jullie barbecue schoon? Doe je dit één keer per jaar of na elke barbecuesessie? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

De Oven, Grill en Barbecuereiniger van XG2 kost € 2,99 en is verkrijgbaar bij Jumbo en Jumbo.nl. Zoals de naam van het product doet vermoeden kan je het het product -naast het schoonmaken van de barbecue- ook gebruiken om de oven of grill mee schoon te maken. Voor meer informatie en andere producten kijk ook op www.xg2.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook