fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het geheim om er voor te zorgen dat je kleding niet meer statisch is

Overkomt het jouw ook regelmatig dat je een nare schok krijgt omdat je heel statisch geladen lijkt? Vooral met koud, droog weer kan het gebeuren dat je kleding of bijvoorbeeld je haar super statisch is. Gelukkig kun je er veel aan doen om dit te voorkomen en we hebben zelfs een gouden tip voor je.

1. Gebruik een metalen kledinghanger. Wrijf deze even over je jurkje of truitje. Deze wordt direct ontladen.

2. Draag schoenen met leren zolen. Bij schoenen met zolen van rubber bouwt er zich een elektrische lading op. Heerlijk! Zo heb je een goede reden om nieuwe schoenen te kopen.

3. Houd de vochtigheid op peil. Zowel binnen in huis door goede ventilatie of door een luchtbevochtiger. Maar zorg ook voor een goede hydratatie van je huid en haar door goede verzorgingsproducten te gebruiken.

4. Gebruik wasverzachter. Niet alleen omdat je was er lekker zacht van wordt en fijn gaat ruiken, maar ook omdat wasverzachter ontlading kan geven.

5. Droog je was aan de lijn. In de winter zul je je was niet snel buitenhangen, maar als je was in de wasdroger stopt zal het sneller statisch worden. Je kunt dit enigszins voorkomen door aan het eind van het droogprogramma nog even een natte washand toe te voegen of door wasdroger- of tennisballen mee te laten draaien. Je was binnen op een wasrekje hangen als het buiten super koud en binnen statisch is zorgt er niet alleen voor dat je kleding minder statisch is, maar houdt ook de luchtvochtigheid in je huis op peil.

6. Gebruik de vriezer. Bijvoorbeeld voor je panty’s. Leg ze even een half uurtje in de vriezer voordat je ze aantrekt en je zult merken dat je minder last hebt van schokken.

Gouden tip

De bovenstaande 6 tips werken goed, maar niet zo goed als deze laatste, gouden tip:

Bevestig een veiligheidsspeld aan de binnenkant van je kleding, het maakt niet uit waar. Door het metaal ontlaadt je trui of jurkje en heb je geen last meer van nare schokken. En je hebt altijd een veiligheidsspeld bij je en die komt vaak ook voor andere dingen van pas.

We zijn heel benieuwd of deze tips ook zo goed werken voor jou! Laat het ons weten via de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook