fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het doorslikken van sperma zou de kans op een miskraam verkleinen

Nee, 1 april ligt al ruim een week achter ons! Het is dus geen grap, maar een stelling die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek: het pijpen van een man en daarna het zaad doorslikken kan de kans op een miskraam verkleinen. Het zaad bevat namelijk een stofje dat het afstoten van de bevruchte eicel kan voorkomen.

Dat concluderen Nederlandse onderzoekers in een studie die is gepubliceerd in vakblad Journal of Reproductive Immunology zo lazen wij in de Telegraaf. Maar er werd in het artikel wel gezegd dat het krijgen van een miskraam niet wordt veroorzaakt door te weinig pijpen. Op social media werd vandaag flink wat afgelachen toen de resultaten van het onderzoek bekend werden gemaakt. Maar het is best opzienbarend nieuws, omdat het sperma als een soort inenting tegen de afstoting van de vrucht kan worden gezien. Maar het is dus geen gegarandeerde inenting. Maar ja, wie niet waagt die niet wint :-).

In gesprek met de Volkskrant stelt Tess Meuleman van het Haga Ziekenhuis in Den Haag:  “Bekend is dat er antigenen in zaadvloeistof zitten. En het slijmvlies in de mond en de maag neemt antigenen sneller op dan het slijmvlies van de vagina, en remt het immuunsysteem efficiënter af. Het spijsverteringskanaal moet immers ook wijs worden uit allerlei antigenen uit voedsel.” Eerder was al aangetoond dat het doorslikken van sperma ook de kans op zwangerschapsvergiftiging kan voorkomen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Detje -

Onderzoek zal wel gedaan zijn door mannen ????.. ze willen excuses bedenken om gepijpt te worden ????

Reageer ook