fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het Damespraatjes vakantieonderzoek: de resultaten

Een paar weken geleden stelden we jullie een aantal vragen over jullie vakantiegedrag. Zo waren we benieuwd hoeveel de smartphone gebruikt wordt, wie je niet zou willen tegenkomen, wat jullie het meeste missen en waar je het liefste verblijft. Dit zijn jullie antwoorden!

Aan een vakantie geven jullie gemiddeld € 650 per persoon uit.

De prettigste manier van reizen vinden jullie met de auto (48 %), hierop volgt het vliegtuig (41 %), 6,5 % reist het liefst met het openbaar vervoer naar de vakantiebestemming. 2,5 % gaat liever lopen. 2% gaat het liefste met de fiets.

Vakantieonderzoek 1

Een strandvakantie is met 37 % het populairst. 30 % maakt het liefst een stedentrip. 24 % vindt het maken van een rondreis de ideale vakantie. 9 % wil graag een sportieve vakantie.

Vakantieonderzoek 2

Tijdens de vakantie verblijft 55 % het liefste in een hotel. 13 % bezoekt liever de camping. 6,5 % doet geen van beide en gaat de natuur in. 25,5 % wisselt deze opties af.

Vakantieonderzoek 3

Bij de vraag naar vakantie-angsten kregen we de volgende antwoorden van jullie: 27 % is bang dat er iemand uit de familie ziek wodt en 26 % is bang om neer te storten met het vliegtuig. 16 % is bang dat er bagage/spullen gestolen worden. 3 % komt vanwege angst liever geen enge dieren tegen. 28 % is voor geen van de genoemde dingen bang.

Wat jullie tijdens een vakantie het meeste missen, is het eigen bed (44 %). 11 % mist vrienden en familie van thuis. 7 % mist het Nederlandse eten. 38 % mist helemaal niks!

Vakantieonderzoek 4

Tijdens de vakantie maakt 37 % van de ondervraagden elke dag gebruik van de smartphone. 19 % gebruikt hem zelf meerdere keren per dag. 29 % zet hem een enkele keer per week aan en 15 % laat hem helemaal uit.

Vakantieonderzoek 5

Wie we op vakantie écht niet tegen willen komen, is de baas (16 %). Ook de buren van thuis lopen we liever niet tegen het lijf (10 %). Bij het zien van onze ouders (2 %) en een oud klasgenootje (4 %) duiken we ook liever even de bosjes in. 51 % komt deze mensen allemaal liever niet tegen. 15 % is het hier niet mee eens, het lijkt ze juist wel gezellig om iemand van thuis tegen te komen.

24 % van de ondervraagden zou Michel Huisman wel in zwembroek over het strand willen zien lopen. Hierop volgt Humberto Tan met 23 %. Ook Chris Zegers is populair, 22 % van de vrouwen wil hem wel tegenkomen in zwembroek. 16 % gaat liever voor Arie Boomsma en 8 % kiest voor Gregory van der Wiel. Jeroen Pauw is met 7 % het minst populair.

Als dank voor het meedoen hebben we een Bol.com bon verloot. Check hier of je hebt gewonnen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook