fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het belang van een professionele spreker als je een event organiseert

professionele spreker

Je ziet ze voorbij komen op de meest geslaagde evenementen, congressen of bedrijfsbijeenkomsten: professionele sprekers. Een professionele spreker is namelijk niet alleen een geweldig visitekaartje, maar ook de verkondiger van het verhaal of de boodschap die je bij jouw publiek of collega’s achter wil laten. Er zijn een paar puntjes waar je aan moet denken bij het inhuren van een spreker. Daarnaast is het ook mogelijk om een dagvoorzitter in te huren. Daarover en meer lees je in dit artikel!

Het inhuren van een spreker: hier moet je opletten

Allereerst is een professionele spreker iemand die op je evenement, congres of bedrijfsbijeenkomst impact maakt. Het is de verbindende factor tussen het verhaal dat je wilt vertellen en het publiek. Maar nog beter verwoord: een spreker is een verhalenverteller. Verhalenvertellers zijn natuurlijk de beste manier om een boodschap bij je publiek over te brengen. Dat kan een informatieve boodschap zijn, maar een spreker kan ook inspireren of motiveren. Een spreker zal in elk geval je evenement, congres of bedrijfsbijeenkomst gegarandeerd naar een hoger niveau tillen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat een spreker past bij de rest van het evenement. Je kunt sprekers boeken in alle denkbare sectoren en thema’s. Dat kan bijvoorbeeld media, economie of het klimaat zijn. Ook zijn er internationale sprekers, wetenschappers en ondernemers te boeken. Bedenk van tevoren welke spreker er bij jouw evenement past en welke spreker er interessant of relevant gevonden zal worden door het publiek. Naast de doelgroep en het onderwerp speelt het budget natuurlijk ook een rol bij het selecteren van een passende professionele spreker.

Het inhuren van een dagvoorzitter: zo zit je de hele dag goed

Een spreker is voor een bepaald aantal uur in te huren en afhankelijk van de rest van het programma en het budget zal de spreker er dus ook maximaal voor een bepaald aantal uur zijn. Als je het hele evenement iemand wil inhuren die het programma bekrachtigt, boeiende vragen stelt en de sfeer in de zaal verzorgd, kun je kijken naar een dagvoorzitter. Een dagvoorzitter moet, net zoals de spreker, dus wel goed passen bij de wensen van de doelgroep, de programmeringen en de eventuele andere sprekers van het evenement.

Ook voor dagvoorzitters geldt dat ze uit allerlei sectoren komen en professionele ervaring en kennis hebben over bepaalde thema’s. Wederom zijn dagvoorzitters beschikbaar vanuit bijvoorbeeld communicatie, maatschappij of financiën. Het inhuren van een spreker of een dagvoorzitter zal er zeker voor zorgen dat het publiek van je evenement, congres of bedrijfsbijeenkomst met een voldaan gevoel naar huis gaat en een mooie, informatieve of inspirerende dag heeft gehad. Je weet dus wat je te doen staat bij de volgende organisatorische klus!

 

Moet jij weleens een event organiseren? En heb je daar sprekers of een dagvoorzitter voor uitgenodigd? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door RDNE Stock project via Pexels

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Nee en nee.

Reageer ook