fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het avontuur is altijd dichter bij huis dan je denkt!

Ken je dat? Je zit ’s avonds op de bank en denkt bij jezelf: “ik doe ook altijd hetzelfde”. Het overkomt de meeste mensen dat ze een beetje vastgeroest zijn in hun routine. We zijn allemaal een gewoontedier en als het werkt, dan werkt het. Maar als je er last van krijgt, dan kun je er gemakkelijk wat aan doen. En het hoeft niet groots en meeslepend te zijn, of heel veel geld te kosten. Het is misschien een leuk idee om te gaan reizen of een ballonvaart te maken of te gaan zwemmen met dolfijnen, maar dat is allemaal vrij duur en het kost ook veel tijd.

Het handigste is om het kleinschalig aan te pakken en toch nieuwe input aan je hersencellen te geven. Dus doe je voordeel met de volgende tips!

1. Vrijwilligerswerk
Kijk eens in het huis-aan-huisblaadje of er in jouw buurt vrijwilligerswerk is dat bij je past. Dat kan werken met gehandicapten zijn, maar ook het geven van Nederlandse les. Je leert er nieuwe mensen kennen en je besteedt je tijd bijzonder nuttig.

Een tripje naar de bibliotheek en ik heb weer genoeg keuze! #bibliotheek #boekenwurm #boeken #boek

A post shared by Lezen met Kirsten (@lezenmetkirsten) on

2. Stel jezelf een boeken-doel
Alle boeken zijn natuurlijk bij uitstek een avontuur op zichzelf. Hele nieuwe werelden zijn er te ontdekken. Stel jezelf tot doel dat je minstens één boek per week gaat lezen, en het liefste van schrijvers die je nog niet kent. Als je een E-reader hebt, dan is dit supergemakkelijk om te doen via een boek van de digitale bibliotheek, maar € 42 per jaar.

3. Probeer nieuwe spelletjes
Spelletjes zijn al eeuwenlang het meest geliefde tijdverdrijf van de mens. Het is niet voor niets dat een kaartspel zoals éénentwintigen al zo lang mee gaat. Een spelletje verzet de zinnen. Voor dit vertier hoef je de deur niet voor uit want je kunt deze ontspanning bij MrGreen casino vinden. Gewoon één van de leuke spelletjes uitproberen zoals Starburst, Wild Wild West of Beauty & the Beast. Je waant je in een andere wereld!

4. Probeer een nieuwe hobby
Er zijn zoveel nieuwe hobby’s mogelijk, er zit zeker iets bij wat jou aanspreekt. Het kan in clubverband (ballroom dansen, capoeira, bridgen, biljarten) maar je kunt ook vanuit huis nieuwe dingen leren. Bijvoorbeeld iets nieuws op het creatieve vlak zoals breien, haken, keramiek beschilderen, maar je kunt ook denken aan het leren van een nieuwe taal, leren mediteren of yoga. Yoga with Adrienne staat heel goed bekend.

5. Museum in eigen stad of concert
Een culturele uitspatting op kleine schaal. De kans is groot dat je dit soort dingen wel doet als je op vakantie bent, maar nog nooit in alle musea in eigen stad bent geweest. Daar komt het gewoon niet van. Dus plan er eentje in op een losse zaterdagmiddag. Datzelfde geldt voor voorstellingen die in eigen stad worden gegeven. Er wil vast wel een vriend of vriendin mee.

6. Verdiep je in je familiestamboom
Tegenwoordig is het verhoudingsgewijs gemakkelijk om achter je familiegeschiedenis te komen omdat die gegevens en documenten zijn in gescand en nu online te vinden zijn. Vroeger moest je daarvoor naar diverse officiële archieven en dan ook nog zelf zoeken in alle mappen en overzichten. En met die oude handschriften is dat bepaald niet gemakkelijk. Via genealogie websites kun je vast een beginnetje maken, als je gaat zoeken naar de ouders van je grootouders bijvoorbeeld. Daarvan heb je er acht stuks dus de kans is groot dat je tenminste bij eentje daarvan een interessant draadje vindt dat je verder kunt onderzoeken.

7. Kook eens wat anders
Voor koken geldt vaak hetzelfde als met het dagelijks leven: je kookt globaal steeds dezelfde maaltijden. Stel jezelf ten doel om tenminste één keer per week wat nieuws uit een kookboek of een online recept te maken. Wie weet zit er een nieuwe favoriet bij!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook