fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het 5-stappenplan om eelt van je voeten te verwijderen

Jakkes! Eelt op je voeten en nu het lente is breekt de tijd van open schoen en slippers aan. Dus geen escape, je moet echt iets doen aan het eelt op je voeten. Hoe zorg je er voor dat je voeten er in “no time” weer appetijtelijk uitzien en aanvoelen als babyvoetjes? Een bezoekje aan de pedicure verlost je heel snel en vakkundig van je eelt. Maar voor wie lekker zelf aan de slag gaat hebben we hier een  5 stappenplan.

Stap 1

Neem 1 tot 2 keer per week een voetenbadje. Je kunt lekker wat badolie in het water doen, maar het is ook fijn met badzout of een bruistablet. Houd je voeten 10 tot 15 minuten in het water. Het eelt wordt op deze manier lekker zacht.

Stap 2

Het scrubben kan beginnen. Dat kan met een scrubhandschoen, puimsteen, een voetvijl, een roller, een eeltmesje etc. Kijk hier voor een overzicht van producten waarmee je eelt verwijdert.

Stap 3

Verwijder voorzichtig het eelt van je voeten. Doe het wel voorzichtig en zorg er voor dat er nog wel een heel klein laagje eelt blijft zitten om je huid te beschermen. Ga je te ver met het verwijderen van je eelt dan kun je je huid beschadigen en wondjes krijgen.

Stap 4

Stap lekker even onder de douche en spoel je voeten goed af. Zorg dat al het losse eelt weg is en droog daarna je voeten goed. Vooral ook tussen de tenen, want daar kan schimmel ontstaan als je het niet goed droogt.

Stap 5

Nu ga je je voeten even lekker verwennen met een crème of olie. Let er vooral bij olie onder je voeten op dat je niet uitglijdt in de badkamer, je zou niet de eerste zijn. Er bestaat ook speciale eelt-creme, hiermee kun je je voeten na het verwijderen van eelt insmeren en het maakt je huid zacht en glad. Maar het kan er ook voor zorgen dat eelt snel weer aangroeit.

Hoe verwijder jij je eelt?

Doe jij het compleet anders dan wij hierboven hebben beschreven? We zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen en adviezen! Je kunt een bericht in de comments onder dit artikel achterlaten. Vinden we gezellig :-).

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Of je bezoekt gewoon een pedicure.

Reageer ook