fb
Damespraatjes Damespraatjes

Herinneringenboek gebaseerd op het Oude Egypte

Er zijn meer boeken waarin je teruggaat naar je wensen, je verlangens, je inspiraties en je drijfveren. In deze boeken ga je iedere keer op andere manier aan de slag. Elk boek geeft je waardevolle informatie over jezelf en toont je je mogelijke wegen. Het mooie boek, Dit ben ik, is een uniek boek, waar je aan merkt dat het een eigen weg heeft gegaan voor het er was. Door haar fascinatie en kennis van de Egyptische cultuur te combineren met haar achtergrond van haar opleiding Kunstacademie geeft Sanneke Prins ons een indrukwekkend boek in handen.

De cover doet direct aan mijn Tina-tijd denken. Ruimte voor een foto en je eigen opmerkingen en direct letterlijke diepgang. De kreten ‘Geluksgevoel’, ‘Oude liefde’, ‘Verdriet’, ‘Als één dag alles kon’, ‘Herinneringen’ en ‘Mooiste momenten’ geven al een kijk op de onderwerpen waar je mee aan de slag gaat.

De inleiding neemt je mee naar het faraonische Egypte. Het lezen van De Egyptische begrafeniscultus leidt je op een prachtige en meeslepende manier dit boek in. De heldere gebruiksaanwijzing geeft je diepgang mee.

Bij ieder hoofdonderdeel: Naam, Lichaam, Hart, Kracht, Schaduw, Zijn en Licht krijg je een korte inleiding met een verwijzing naar de Egyptische inspiratie van de auteur.

Het boek is op prachtig papier gedrukt, dat past bij de Egyptische achtergrond.

Je dromen, verlangens, herinneringen, ambities, ervaringen, je naam en je lichaam maken je tot de persoon die je bent. De oude Egyptenaren waren zich hier heel bewust van. Ze verzamelden gedurende hun hele leven al deze aspecten om ze te behouden voor het leven na de dood. In het oude Egypte nam je namelijk niet alleen je lichaam en kostbaarheden mee in het graf maar ook je schaduw, je ziel, je herinneringen. Sanneke Prins liet zich hierdoor inspireren en maakte een eigentijds herinneringenboek om daarin de mooiste momenten, liefdes, wensen, eigenschappen en zegeningen op te kunnen schrijven. In dit prachtig vormgegeven invulboek kun je al je herinneringen bewaren, inplakken, tekenen en opschrijven. Het invullen maakt je bewust van wat voor jou nu echt belangrijk is en wat jou tot de persoon maakt die je bent.

Sanneke Prins studeerde aan de Kunstacademie in Utrecht en werkte jarenlang als reisleider voor Boabab in Egypte. Ze raakte gefascineerd door de Oud-Egyptische begrafenisrituelen, de schitterende graven en fascinerende kunst. In Nederland werkt ze als ontwerper en illustrator. Ook heeft ze een eigen communicatie- en ontwerpbureau. Ze schreef eerder het Kinderkookboek.

Dit ben ik, is een mooi cadeau voor een dochter, vriendin of moeder en ook voor jezelf. Het biedt een originele kans om je bewust te maken van je leven en de kansen die jouw leven je biedt.

Gegevens

Titel: Dit ben ik
Auteur: Sanneke Prins
Uitgever: Mana (maakt deel uit van Uitgeverij Unieboek Ι Het Spectrum bv)
ISBN: 9789000303175
Verschenen: oktober 2011
Prijs: € 17,50
Hardcover

Je kunt, Dit ben ik, kopen bij Bol.com 

Helma Ketelaar, Coach vanuit haar bedrijf Merkbaar Resultaat

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook