fb
Damespraatjes Damespraatjes

Herfsttip 5 Egypte

De eerste echt herfststorm is inmiddels achter de rug en het wordt met de week kouder in Nederland. Tijd om nog voor het begin van winter er even tussenuit te gaan. En waar kan dat nou beter dan in het warme Egypte?

Egypte is de laatste jaren veel in het nieuws geweest, er waren vele opstanden en ook recentelijk was er dreiging en werd zelfs het reisadvies naar Egypte aangepast. Deze herfsttip gaat vooral over de gebieden waar je wél veilig en onbezorgd van je last minute Egypte kan genieten.

Egypte staat natuurlijk bekend als het land van de Piramiden en Farao’s, maar je kan er ook heel erg goed duiken. Je hoeft dus niet al te ver weg te gaan als je van de onderwater wereld houdt. Aan de kust langs de Rode Zee zijn talloze spots waar je je hele vakantie kunt genieten van snorkelen en duiken. Veel plaatsen hebben resorts waar je helemaal in de watten wordt gelegd.

Als je niet van duiken houdt kan je ook wat meer naar het binnenland trekken, naar bijvoorbeeld één van de oudste steden van Egypte; Luxor. Hier zijn veel oude bezienswaardigheden te vinden zoals de Luxortempel, Vallei der Koningen en Koninginnen en Karnak. Ook de welbekende Sfinxen vind je vlakbij Luxor, er worden hier veel dagtrips georganiseerd naar de verschillende oude monumenten.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken aan een vakantie in Egypte is een rondvaart over de Nijl. De Nijl is de op één na langste rivier ter wereld en is de enige rivier die van zuid naar noord stroomt en is daarom echt uniek. Een cruise over de Nijl is meer dan de moeite waard. Vanuit Luxor vertrekken er dagelijks cruises die je een aantal dagen mee de rivier over nemen. Een heerlijke activiteit om even van de winter te ontsnappen dus!

Lees hier herfsttip 1: Griekenland
Lees hier herfsttip 2: Spanje
Lees hier herfsttip 3: Turkije
Lees hier herfsttip 4: Canarische Eilanden 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook