fb
Damespraatjes Damespraatjes

Herfsttip 4 Canarische Eilanden

De herfsttip van deze week is niet alleen in de herfst goed te bezoeken maar het hele jaar door. De Canarische Eilanden hebben van alle bestemmingen binnen Europa het meest constante klimaat. In de winter is het zo’n 25 graden en schijnt de zon en in de zomer is het warmer met een temperatuur van zo’n 32 graden.

De Archipel telt zeven eilanden die qua klimaat en landschap behoorlijk van elkaar verschillen. De eilanden zijn allemaal ontstaan door vulkanen waarvan er veel nog steeds actief zijn, vooral op het eiland Lanzarote. Dit maakt het eiland dan ook erg bijzonder, je vind er veel droge dorre vlaktes wat doet denken aan een maanlandschap.

Twee kleine niet zo bekende bestemmingen binnen de Canarische Eilanden zijn Ell Hierro en La Gomera. Deze eilanden hebben een iets ander klimaat dan de grotere eilanden Lanzarote, Gran Canaria en Tenerife, het regent er wat vaker en er zijn minder stranden te vinden maar voor natuurliefhebbers is het een must. Je kan hier prachtige wandelingen maken en vulkanen beklimmen.

Zonaanbidders onder ons kunnen beter naar Fuerteventura gaan, dit eiland heeft de meeste zandstranden en is door Tripadvisor uitgeroepen als een van de mooiste eilanden van Europa. Net als op alle andere eilanden kan je hier prima (wind) surfen en andere watersporten beoefenen.

De Canarische Eilanden vallen onder Spanje, ook al liggen ze maar 14 km uit de kust van Marokko. Van deze culturen is dan ook veel terug te vinden op de eilanden. Op ieder eiland is de bevolking bijzonder gastvrij en zijn er een aantal leuke kleine dorpjes en steden te vinden waar het s’avonds echt genieten is.

Deze herfst en winter lenen zich prima voor een vakantie naar de Canarische Eilanden. Wil je niet langer wachten dan is een last minute Fuerteventura of Gran Canaria natuurlijk ook een optie.

Lees hier herfsttip 1: Griekenland
Lees hier herfsttip 2: Spanje
Lees hier herfsttip 3: Turkije

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook