fb
Damespraatjes Damespraatjes

Herfsttip 3: Rondreizen langs de kust van Turkije

Omdat we deze herfst nog even lekker van de zon willen genieten maar niet te ver weg willen gaan is de herfsttip van deze week, Turkije. Voor veel Nederlanders geen onbekend terrein, denk aan de all-inclusive reizen die in de zomer massaal geboekt worden en waarbij je de hele week je nergens druk om hoeft te maken zolang je je armbandje maar om hebt. Maar hoeveel van die Nederlanders ziet écht Turkije als ze zich op zo’n resort bevinden?

Bodrum

Deze tip gaat over de andere kant van Turkije, dus niet welke resorts het beste zijn en waar je de grootste buffetten kunt vinden maar over waar je de heerlijkste lokale gerechten  kunt proeven, waar je prachtige zeilreizen kunt maken en waar je kunt verdwalen in de meest authentieke dorpjes van Turkije.

Een last minute Turkije is zo geboekt, en binnen enkele dagen vlieg je al naar de Turkse zon om nog even te genieten voordat je echt de winter in gaat. Begin je reis Bodrum wat een vrij toeristische plek is maar wat niet overvol is van de massa toerisme zoals Alanya of Antalya. Vanaf daar kun je verschillende zeilreizen boeken voor redelijke prijzen naar bijvoorbeeld schiereiland Datcha of Mamaris.

Je kan ook een auto huren om langs de kust te toeren en de vele kleine kustsplaatsjes te bezoeken. Om teveel massa toerisme te voorkomen is er langs de kust een bouwstop doorgevoerd. Hierdoor zijn de plaatsjes waar je langs komt nog echt authentiek. Boek wel van te voren je hotel of bed & breakfast zodat je altijd zeker bent van een slaapplek. Ook zijn er geen snelwegen langs de Turkse kust waardoor je er wat langer over doet dan bijvoorbeeld in Nederland.

Als je je in Turkije bevind mag een bezoek aan een Turks badhuis, ook wel Hamam genoemd, niet ontbreken. Ieder plaatsje telt wel een aantal Hamams en vaak zijn deze gescheiden voor mannen en vrouwen. Wat natuurlijk niet uitmaakt als je met vriendinnen op vakantie naar Turkije bent maar niet als je met je partner bent. Daarvoor kun je beter naar het plaatsje Dalyan waar ze thermische baden hebben en waar je je kan insmeren met modder wat erg goed schijnt te zijn voor je huid.

Kortom, een vakantie naar Turkije hoeft niet alleen te bestaan uit luxe all-inclusive resorts, je kan zoveel meer doen. Ga nog even genieten van de laatste maand in dit prachtige land dat je nog echt lekker weer hebt voordat het ook daar af gaat koelen.

Lees hier herfsttip 1: Griekenland
Lees hier herfsttip 2: Spanje

Reageer ook