fb
Damespraatjes Damespraatjes

Herfst travel tips: op ontdekkingsreis in Spanje

Mocht je deze herfst er lekker tussen uit willen om even uit de sleur van het dagelijks leven te stappen dan is een last minute Spanje misschien wel een goede optie.

En dan niet zomaar Spanje, zoals Barcelona, Madrid of Benidorm maar de wat minder bekendere plekjes van Spanje. Bestemmingen binnen dit veelzijdige land waar het massa-toerisme nog niet volledig heeft toegeslagen.

Costa De La Luz is zo’n bestemming, het is geliefd onder de Spanjaarden zelf omdat je hier nog het oude authentieke Andalusie, oftewel het oude Spanje, kunt beleven. Costa De La Luz is de meest zuidelijkste Costa van Spanje en grenst aan Portugal. Hier is ook de oudste stad van Europa te vinden, Cádiz, van waar Christopher Columbus vertrok om Amerika te ontdekken.

Tegenwoordig valt er in deze streek zelf ook nog heel wat te ontdekken, vooral voor sportievelingen is het een waar paradijs. Costa de La Luz staat bekend om de stevige wind die het hele jaar door waait en daarom perfect voor wind- en kite surfers. Ook paardrijden kan hier prima, het eeuwenoude paardenras de Andalusiers komen hier vandaan en voor beginners is dit dé plek om te beginnen met paardrijden.

Spanje-1-thomas-cook-flickr-rechtenvrij

 

Ook als je even niet actief wilt zijn kun je je dichtbij de kust prima vermaken, bezoek bijvoorbeeld de plaatsen Granada of Malaga voor de mooiste kathedralen, pleinen en oude gebouwen. Er wordt ook veel wijn en sherry in deze regio gemaakt en veel van de boerderijen stellen hun wijngaarden open voor bezoek. Een wijntoer langs verschillende boerderijen is dan ook een perfect tijdverdrijf.

Thomas-Cook-Spanje-2-Flickr

In het zuidelijkste puntje van Spanje ligt het plaatsje Tarifa wat maar 14 kilometer van de kust van Marokko verwijderd ligt en dus de Europese kant van de Straat van Gibraltar vormt. Wie overnacht in dit leuke stadje kan ’s avonds vanaf een terrasje aan de kust de lichtjes in Marokko zien branden. Tarifa is een perfecte plek om walvissen en dolfijnen te spotten, dagelijks varen er meerdere boten uit vanaf waar de vissen te zien zijn.

Een auto huren en een dagje de omgeving verkennen is ook een optie. Wie weet wat je allemaal tegenkomt. Dus plan deze herfst een vakantie naar Spanje en wordt ook verliefd op Costa De La Luz.

Lees hier herfsttip 1: Griekenland
Lees hier herfsttip 3: Turkije

1 reactie

@original_andalu -

Leuk dat jullie aandacht geven aan de Costa del Luz. Een van de mooiste costas van Andalucia. Helaas wordt er weinig aandacht aan gegeven. Mooi dat jullie het met dit stukje doen. Top !

Reageer ook