fb
Damespraatjes Damespraatjes

Herfst travel tips – Griekenland

Wat doe je om die herfst/winter-dip zo lang mogelijk uit te stellen? Je kan je bruine kleurtje bijhouden door een abonnement te nemen bij een zonnestudio, lekker uit eten gaan bij exotisch restaurant, voor de zoveelste keer “de laatste barbecue van het jaar” organiseren, óf je gaat nog even lekker op vakantie.

Griekenland - Thomas Cook

Maar wat zijn nou leuke bestemmingen om heen te gaan dit najaar? In de aankomende zes weken stellen we je zes verschillende bestemmingen voor waar het, als het in Nederland koud en guur begint te worden, nog heerlijk toeven is.

Deze week; Griekenland. Het land van de duizenden eilanden, eindeloze zon en eeuwenoude cultuur. En vergeet het heerlijke eten niet. In het najaar daalt de temperatuur licht en kan je nog prima met zomerse kleren de straat op om te genieten van een terrasje, een oude Griekse tempel te bekijken of een van de vele historische steden te bezoeken. Een last minute Griekenland in de herfstvakantie is ideaal om er even tussen uit te gaan.

Een van de mooiste eilandengroepen binnen Griekenland zijn de Cycladen, bekend door de wit met blauwe huisjes en hoge kliffen en al meerdere keren uitgeroepen tot mooiste eilanden binnen Europa. Het grootste eiland is Naxos, wat precies in het midden van de archipel ligt en wat een prima uitvalsbasis is als je wilt gaan eiland-hoppen. Er zijn namelijk veel boot-ferry’s die van Naxos naar de omliggende eilanden varen. Maar ook op Naxos zelf is genoeg te beleven en te zien. Er zijn talloze zandstranden en historische stadjes te vinden. Naxos-stad is een van mooiste steden binnen de Cycladen. Gebouwd op een berg met vele kleine straatjes, winkeltjes en oude gebouwen. Een bezoek aan het Venetiaanse kasteel bovenaan de berg van de stad is zeker de moeite waard.

Een (korte) vakantie naar Griekenland deze herfst of winter is dus helemaal niet zo’n gek idee, waarom zou je alleen in de zomer op vakantie kunnen gaan? Een last minute naar Griekenland is zo geboekt en je vertrekdatum is al binnen enkele weken of zelfs dagen. Waar wacht je nog op?

Lees hier herfsttip 2: Spanje
Lees hier herfsttip 3: Turkije

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook