fb
Damespraatjes Damespraatjes

Help, ongedierte! Waarom je maar beter een bestrijdingsservice kunt bellen

Deze zomer trokken wij in ons nieuwe huis met heerlijke tuin in Bussum. Wat een overgang, van ons appartement met postzegeltuin naar een groot huis met grote tuin. En dan ook nog eens tijdens een zomer waarin we hitterecord na hitterecord verbroken zagen worden. Ik was nog met zwangerschapsverlof en ik zat dan ook hele dagen met de kindjes in de tuin. Het was een heerlijke tijd!

Wespennest in de tuin

Ik las een boek, Helena lag te slapen in de schaduw en Sophia rende in badpak door de tuin. Het leek zo’n vredig tafereel, totdat Sophia tijdens het spelen in een wesp ging staan. We hadden al een paar weken flink last van een wespennest in de tuin, maar dit was voor ons wel het moment om in actie te komen en het nest weg te halen.

Niet zelf bestrijden

Na een rondje Googelen, besloot ik dat het geen goed plan was om zelf tegen de wespen in actie te komen. We hebben toen een bestrijdingsservice laten komen en deze hebben het binnen no-time opgelost. Een paar uur nadat de dienst hier is geweest waren we van alle wespenoverlast verlost en konden we weer ongestoord in de tuin spelen.

Probleem wordt groter

Het inschakelen van een bestrijdingsservice bij ongedierte is altijd een goed idee. Wanneer je het niet op de juiste manier aanpakt, wordt het probleem vaak snel groter. Ik dacht met de wespen dat ze vanzelf wel weg zouden gaan, maar geloof mij: dat doen ze meestal niet… Ook in het geval van zilvervisjes, ratten, muizen, bedwantsen, houtwormen en andere niet zo welkome gasten, doe je er goed aan om zo snel mogelijk een professionele bestrijdingsservice te laten komen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.bestrijdingsservice.nl.

Overal in Nederland

De bestijdingsservice neemt de aanpak van het probleem volledig uit handen en dat is heel fijn. Tegenwoordig kan je door het hele land goede ongediertebestrijders vinden. Van een ongediertebestrijder in Groningen tot een ongediertebestrijder in Maastricht: de beestjes zijn nergens meer welkom.

Eindelijk weer ontspannen in huis

Het voelde voor mij als een enorme bevrijding toen ik van de wespen af was. Ook sprak ik laatst een vriendin die na jaren gedoe met zilvervisjes, ze eindelijk professioneel heeft laten verwijderen. Zij zei: “Ik schaamde me altijd een beetje voor die beestjes. Als we bezoek hadden keek ik altijd om mij heen om te controleren of ze niet over de muren liepen. Nu ze weg zijn kan in eindelijk weer ontspannen in mijn eigen huis. Dat had ik veel eerder moeten doen!”.

Heb jij last van ongedierte in of om je huis? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook