fb
Damespraatjes Damespraatjes

Help, ik ben mijn autosleutel kwijt! Wat nu?

Een autosleutel kwijtraken overkomt niet alleen mensen die vaak chaotisch zijn. Het kan de beste automobilist overkomen. Hoewel je vandaag de dag veel online kunt regelen, gaat dat bij het aanvragen van een nieuwe autosleutel net even anders. Bovendien is het erg prijzig om een nieuwe autosleutel aan te vragen, zeker als je auto voorzien is van de laatste softwareprogramma’s. Wat doe je in vredesnaam als je je autosleutel kwijt bent? Ikwilvanmijnautoaf.nl heeft een paar tips voor je.

Autosleutels zijn voorzien van een chip
Autosleutels zijn tegenwoordig voorzien van een chip die in verbinding staat met de startonderbreker van de auto. Dat is inclusief de nodige software in de auto. Je auto kan dus alleen starten als je je eigen autosleutel gebruikt. Dat betekent dat als jij je autosleutel kwijt bent, de software in de auto opnieuw moet worden geprogrammeerd.

Ga langs bij de plaatselijke autodealer
Als je de autosleutel kwijt bent, kun je het beste even een bezoek brengen aan de autodealer. Vergeet niet om je autopapieren, een eventuele reservesleutel en identiteitskaart mee te nemen. Deze zijn nodig voor het maken van een nieuwe autosleutel. Voordat je de autosleutel daadwerkelijk kunt gebruiken, dient deze ook in de auto geprogrammeerd te worden en hiervoor heeft een dealer jouw auto nodig.

Tip om het kwijtraken van je autosleutel te voorkomen
Natuurlijk gaat het erom dat het niet zo ver komt dat je je autosleutel kwijt raakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een elektronische keyfinder? Met behulp van bluetooth kun je dankzij deze keyfinder je autosleutels gemakkelijk terugvinden. Zelfs als deze op 20 meter afstand ligt.

De autosleutel in je smartphone programmeren
Nog handiger is het natuurlijk wanneer je geen autosleutel meer nodig hebt. Vandaag de dag is het bijvoorbeeld mogelijk om je autosleutel in je smartphone te programmeren. Het openen van de auto, het starten van de motor of het afsluiten van de autodeur, doe je gemakkelijk met je smartphone. Een telefoon raak je toch minder snel kwijt dan je autosleutel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook