fb
Damespraatjes Damespraatjes

Helemaal hot in de tuin deze zomer: hangmatten!

Een aantal jaar geleden verbleef ik in een hotel op Jamaica waar ze hangmatten in de tuin hadden hangen. Wat een ontdekking was dat! Boekje mee, cocktail in mijn hand en urenlang luieren in de hangmat. Na een cocktailtje of vier vielen mijn ogen meestal langzaam dicht, maar dat maakte niks uit, want ik had vakantie. Soms werd ik pas uren later wakker en was het al tijd om te eten. Ik nam me voor: in Nederland neem ik een hangmat.

Eenmaal terug in Nederland kwam ik al weer snel in de Nederlandse flow. Werken, afspreken met vrienden en weinig tijd nemen om rustig te luieren. Iets waar ik op Jamaica zo van had genoten! De hangmat was langzaam maar zeker uit mijn geheugen gewist… Eigenlijk jammer, want het was een groot succes.

Twee jaar geleden was ik in Thailand en we logeerden in een hutje op het water. Het eerste wat me opviel toen we daar aankwamen, was dat er bij elk hutje een hangmat hing! In één klap was dat relaxte Jamaica gevoel weer helemaal terug. Gedurende drie dagen heb ik alleen maar in de hangmat gelegen en in mijn boek gelezen.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en heb ik nog steeds geen hangmat. Echt belachelijk, want een hangmat is echt mijn ding. Niet alleen mijn ding trouwens, ook in Nederland zie je steeds vaker beachclubs die hangmatten hebben hangen. Ook in tuinen van mensen schieten ze als paddestoelen uit de grond en ik geef deze mensen groot gelijk. Een hangmat is hét tuin-accessoire voor de levensgenieter.

Hangmatten kan je in tuincentra kopen, maar ook gewoon op internet. Denk hierbij aan de hangmatten van Luilak.nl of een Bloomingville hangmat bij Sweet Living Shop. Er is heel veel keuze, dus laat je vooral lekker inspireren!

Heb jij al een hangmat hangen? Zo ja, lig je er vaak in en hoe bevalt dat? We zijn heel erg benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook