fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hele nacht doorfeesten en er toch goed uitzien? Blog Kathleen

Kate-Moss-Mango-Online-Shop-dp
Sommige vrouwen kunnen dat. De hele nacht doorfeesten, roken, drinken, een hoeveelheid lijntjes wegsnuiven waar Al Pacino in Scarface een puisterige wanna be puber naast lijkt en de volgende dag weer zo fantastisch voor een camera staan dat de hele wereld bewonderend aan je voeten ligt. Kate Moss hoort sinds 16 januari officieel tot de fab forty club en aan niets is te zien dat het topmodel er een levensstijl op na houdt die je op zijn zachtst gezegd best pittig zou mogen noemen.

Hoewel Kate Moss regelmatig in interviews vertelt dat er als model zelden naar je mening wordt gevraagd en iedereen voornamelijk naar haar staart zonder ook maar een piepklein gesprekje te willen beginnen is er een vraag die ik direct aan haar zou willen stellen: how the f**k blijf je er zo goed uitzien met die levensstijl? De achterliggende gedachte is niet dat ik ook een fles wodka in mijn schijf van vijf op wil nemen, of mijn morning espresso wil vervangen door iets wat door een rietje naar binnen moet worden gesnoven maar als zij het onder die omstandigheden kan, moet er vast iets van onschatbare waarde in het antwoord zitten voor vrouwen zoals ik. Je weet wel, het soort vrouwen die wel van minimaal zeven uur slaap houden,  na een paar wijntjes besluiten dat het mooi is geweest, niet van graatmagere rockers houden die je uit je slaap houden en snuiven iets heel jaren tachtigs vinden, net als de prozac die hier meestal onvermijdelijk op volgde als de hoge toppen overgingen in het rock bottom, waar volgens sommigen de echte levensinzichten voor het oprapen liggen. Hoe doet ze het? Sinds Kate Moss lipsticks voor Rimmel creëert is ze de beroerdste niet om haar beauty tricks met de rest van de wereld te delen.

Klaar om ook de fab forty style te overwegen? Here it comes. Je moet er namelijk wel wat voor overhebben want sexy en spartaans blijken prima samen te gaan. Kate begint haar dag met een kom koud water en plakjes komkommer. Zo koud mogelijk, graag. ‘Het klinkt als iets wat Joan Crawford zou doen,’ zegt Kate er over, ‘maar het werkt. Echt!’ Iedere ochtend schrikt ze haar huid wakker door haar gezicht onder te dompelen in koud water met daarin schijfjes komkommer. Het resultaat: instant frisheid. Bij een stevige kater: ijsblokjes toevoegen. De volgende stap is de superhydraterende crème waar ze al jaren trouw aan is: Crème de La Mer. Vanwege de algen maar vooral vanwege de paraffinum liquidum die je huid er direct voller uit laat zien en sporen van vermoeidheid en ouderdom direct laat verdwijnen. Een grondstof die in een gewone pot Vaseline ook zit en waar supermodel Tyra Banks, die afgelopen december óók tot de forty fab club toetrad, bij zwéért. Tyra kan, volgens eigen zeggen, niet zonder vaseline. Lippen, handen, lijf en ja, ook haar gezicht. Daarmee is Miss Banks godinnenstatus overigens meteen vastgesteld want een lik volvette vaseline op je huid heeft bij de meeste aardbewoners een forse explosie aan kraters tot gevolg, iets waar Tyra nauwelijks last van lijkt te hebben.

Back to Kate. Net zoals ze de conditie van haar huid bewaakt met een hydraterende crème, kiest ze altijd voor gezond en glanzend haar. ‘Als je twijfelt of je je haar moet wassen of nog een dag kunt wachten, wás het,’ is haar gouden advies. Haar favoriete shampoo is de Photo Fabulous Moisturizing Shampoo die met een prijskaartje van € 10,- een stuk goedkoper is dan hij klinkt. Last but not least want de dame is natuurlijk toch een rock chick, een bohemien pur sang: schone huid, schone haren maar de make up moet er niet al te netjes uitzien. Wel lipstick, geen lipliner. En hetzelfde nonchalante geldt voor de eyeliner. Niet te veel. Een veegje dat aan kracht wint door het contrast met de schone haren en de perfect verzorgde huid. Wassen, smeren, hydrateren en niet al te veel make up. Dat valt mee. Dat is te doen. Best haalbaar, eigenlijk.

Kathleen-Vael-dp
Kathleen Vael (47) is  founder van nybf cosmetics. Ze woont in Hilversum en is moeder van een dochter van 15. Schrijven, sporten en het ontwikkelen van fijne en goede beautyproducten zijn haar grote passies. Haar cosmeticalijn is te vinden op www.nybf.nl

Lees ook de eerdere blogs van Kathleen

Foto Kate Moss: Mango Onlineshop

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook