fb
Damespraatjes Damespraatjes

Helaas geen zinderende zomerseks voor Anje en Bob

Het is volop zomer. Als je vakantie hebt, de zon op je lijf voelt en ontspannen aan het strand zit, kan het zijn dat je zin in seks ook toeneemt. Het is dan wel fijn als dat eveneens geldt voor je partner. Bij Anje was dat helaas niet het geval.

Niet lekker in je lijf

Anje is met Bob en de kinderen op een camping aan de Spaanse kust. Anje merkt wel dat Bob vaker toenadering zoekt dan thuis, maar zij heeft helemaal geen zin om erop in te gaan. Al die mooie strakke lijven, die ze uit de zee ziet komen, maken dat zij zich nog meer bewust is van haar buikje en haar borsten die niet meer zo fier recht vooruit staan als vroeger. Ze bedekt zich met een pareo en voelt zich helemaal niet aantrekkelijk.

Langs elkaar heen leven

Daarnaast is ze zich heel erg bewust van de gehorigheid op de camping en de kinderen die zo dichtbij hun liggen. Ze kan zich er helemaal niet aan overgeven en keert zich meer in zichzelf. Wel merkt ze aan Bob dat hij het lastig vindt dat ze hem niet kan toelaten. Hij trekt er dan alleen op uit om een stuk te gaan fietsen of zwemmen in zee. Al voelt Anje zich soms alleen gelaten met de kinderen, het scheelt dat Bob haar vervolgens fysiek met rust laat. Toch is ze er niet happy mee en maakt na de vakantie een afspraak met mij.

Aantrekkingskracht belangrijker dan een strak lijf

Seksualiteit en intimiteit zijn heel belangrijk binnen je relatie, maar tegelijkertijd kunnen deze thema’s heel gevoelig liggen. Wat je van huis uit hebt meegekregen bepaalt veel van hoe je seksualiteit ervaart, en daarnaast natuurlijk ook wat je eigen ervaringen op dat gebied zijn. Weet dat je voor goede seks niet het lijf van een fotomodel hoeft te hebben. Al kan dat wel het beeld zijn dat zich onder andere door films en reclames in jou heeft vastgezet. Het gaat veeleer om aantrekkingskracht en die heeft meer te maken met hoe jij je in je lijf en geest voelt dan hoe je eruit ziet.

Werk samen aan de opbouw

Wat eveneens van belang is om je te realiseren is dat seks niet gaat om de daad alleen. Wat seks in een relatie leuk maakt en houdt is dat je er samen voor zorgt dat het een gezamenlijke prettige beleving is. Daarbij verdient ook de opbouw naar het fysieke contact veel aandacht. Dat begint al met een glimlach of een liefdevolle opmerking eerder op de dag. Het is dus waardevol om van elkaar te weten wat daaraan bijdraagt en wat je fijn vindt.

Bespreek met elkaar wat je fijn vindt

Anje beseft dat de seks met Bob juist sinds de komst van de kinderen meer een snelle fysieke actie is geworden tussen de bedrijven door, dan dat ze er tijd voor hebben gemaakt. Laat staan dat zij daarin met hem besproken heeft wat ze nodig heeft om zich ervoor open te stellen. Hoewel ze het spannend vindt om te doen, ziet ze ernaar uit om het samen weer fijn te hebben en de tijd met en voor elkaar te nemen. Niet alleen in de zomer, maar door het hele jaar heen.

Mayke Smit is een ervaren trainer en coach die mensen begeleidt in hun professionele leven en/of relaties. Over de emotionele verwerking die komt kijken bij scheiding heeft zij de roman Los geschreven. In Los lees je hoe Floor zichzelf na haar scheiding weer terugvindt in de training ‘Je leven na een echtscheiding’. Een herkenbaar en inspirerend verhaal over relaties. Over de zoektocht op Ibiza naar het effect van de intieme band met haar moeder op haar eigen leven, relaties en seksualiteit, schreef Mayke samen met haar moeder Alice Altink ‘Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen’. Een waargebeurd avontuur dat zich laat lezen als een roman en dat de moeder-dochterrelatie beschrijft vanuit het perspectief van zowel de dochter als de moeder.

Reageer ook