Heerlijke cupcakes met frambozen topping

Afgelopen weekend bakte ik voor mijn moeder cupcakes met frambozen topping. Deze cupcakes zijn helemaal niet moeilijk om te maken en zien er prachtig uit! Ideaal om te bakken voor je verjaardag, voor je geliefde of gewoon lekker voor jezelf. De cupcakes waren een groot succes, ze zagen er prachtig roze uit en mijn moeder vond ze heerlijk! Ik zelf natuurlijk ook en ben zeker van plan om ze binnenkort weer te gaan bakken.


Het recept is afkomstig van Laura Vitale, een Amerikaans-Italiaanse Youtuber met heel veel handige en lekkere filmpjes waarin ze laat zien hoe ze haar gerechten maakt. De maten in haar recepten zijn Amerikaanse maten, dit moest ik dus eerst nog omrekenen, wat soms best lastig kan zijn. De overheerlijke topping heb ik ook wat naar mijn eigen smaak aangepast, ik heb namelijk veel minder suiker gebruikt dan Laura. Ook met veel minder suiker was de topping namelijk al heerlijk zoet.

Over twee weken ben ik jarig en dan ga ik deze cupcakes zeker weer bakken, maar dan in mini vorm als extra traktatie naast taart. Dat ziet er niet alleen heerlijk en schattig uit, dat is ook super leuk om te serveren voor je gasten!

Benodigdheden voor 12 cupcakes:

110 gram roomboter
200 gram fijne kristalsuiker
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels vanille extract
165 gram bloem
80 ml volle melk
snufje zout

Voor de frambozen topping:

100 gram roomboter
ongeveer halve pot frambozenjam
2 derde bus poedersuiker (bus is 250 gram)
mini snufje zout
verse frambozen voor garnering

Zet de muffinvorm klaar met cakevormpjes erin en verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren en de vanille toe en mix het geheel glad. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en zout toe en mix tot een glad mengsel. Voeg al mixend geleidelijk de melk toe en mix erdoor. Als alle melk erdoor zit, stop dan gelijk met mixen anders wordt het deeg te brooddegerig. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag en plaats de cakejes in de oven. Bak ze 20 tot 25 minuten, check na 20 minuten of de cakejes gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Deze moet er schoon uit komen. Laat de cupcakes 30 minuten afkoelen.

Maak de topping door alle ingrediënten te mixen tot een glad mengsel. Je kunt proeven of je de smaak goed vindt, ik heb veel minder suiker gebruikt dan Laura, dus als je het niet zoet genoeg vindt kan je ook meer toevoegen. Als je van niet zo zoet houdt, kan je ook eerst proberen wat
minder suiker te gebruiken en later nog wat meer toe te voegen. Spuit op elk cakeje met een spuitmond een mooie toef en garneer met een paar verse frambozen.

Voila, heerlijke roze cupcakes!

Nina Stroo is 23 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl

 


4 reacties

valerie -

Waaw, bij mij zijn ze super gelukt!
en ja T, zoals Nina zegt als hij te slap is een beetje meer boter en poedersuiker. 🙂

T -

Bij mij is de crème ongelofelijk slap en blijft niet in een toefje staan 🙁

Nina -

He T,
Misschien heb je teveel jam gebruikt waardoor de topping te vloeibaar werd? Je kunt dan wat meer boter toevoegen of poedersuiker zodat de topping steviger wordt. Laat je met weten of het de volgende keer beter ging?

Reageer ook