fb
Damespraatjes Damespraatjes

HEERLIJK10Daagse van start, voor een prikkie eten bij een Sterren Restaurant

Op 21 mei vond de officiële aftrap plaats van de allereerste HEERLIJK10Daagse. Dit nieuwe concept laat gasten tien dagen lang bij een geselecteerd aantal kwaliteitsrestaurants in Nederland genieten van een 3-gangen lunch voor 20 euro of 3-gangen diner voor 25 euro. De HEERLIJK10Daagse is een initiatief waar zowel consumenten als restaurants van kunnen profiteren en is op voorhand een succes te noemen met nu al bijna 35.000 geplaatste restaurantgasten. Restaurants hebben wegens de grote interesse extra tafels ter beschikking gesteld, en sommige chefs gaan zelfs met sluitingsdagen open. Reserveren kan dus nog steeds via www.heerlijk10daagse.nl.  

Dineren in tijden van crisis

De HEERLIJK10Daagse is ontstaan op verzoek van restaurateurs en gasten in Nederland. Arthur Bassant, directeur van HEERLIJK, zegt: “Nu Nederland nog steeds onder een crisis gebukt gaat, is er behoefte aan heerlijk eten tegen een scherpe prijs. Niet alleen komen we met dit nieuwe initiatief restaurateurs tegemoet, maar zeker ook gasten. Restaurateurs openen hun deuren zelfs op dagen dat ze eigenlijk gesloten zijn en gasten kunnen nu 10 dagen lang genieten van een uitgebreide lunch of diner bij diverse aangesloten toprestaurants. Momenteel telt het aanbod restaurants zelfs al 43 michelinsterren, fantastisch!”

Sterrenchefs openen hun deuren

Maître en eigenaar van sterrenrestaurant De Burgemeester te Linschoten, Bernard Tesink, licht toe: ”Door de crisis hebben mensen al genoeg zorgen, dus wat is er nou mooier dan voor een klein bedrag te kunnen genieten in goede restaurants? Ik neem mijn gasten tijdens de HEERLIJK10Daagse dan ook graag mee op een reis vol smaken, geuren en hoogwaardige kwaliteit waar ze van kunnen genieten zonder zich zorgen te maken om de prijs. Omdat er nu al veel animo was bij de voorinschrijvingen, heb ik besloten om zelfs mijn deuren te openen op dagen dat ik eigenlijk gesloten was. Zowel tijdens de lunch als het diner zijn wij volledig volgeboekt, ik had nooit durven dromen dat dit zo’n succes zou worden.  Ik hoop dan ook dat ik veel gasten mag verblijden vanaf de 21e!”

Naast Parkheuvel hebben vele sterrenrestaurants het nieuwe concept omarmd waaronder Seinpost* Den Haag, Librije’s Zusje** Zwolle, de Posthoorn* Monnickendam, Tante Koosje* Loenen a/d Vecht, De Leest** Vaassen, Paul van Waarden* Rijswijk, Koriander* Drachten, Kromme Watergang** in Hoofdplaat, De Molen* Kaatsheuvel, De Leuf** Ubachsberg en ML* Haarlem.

Reserveren is nog mogelijk

Doordat restaurateurs wegens het succes extra tafels ter beschikking hebben gesteld, is reserveren nog steeds mogelijk via www.heerlijk10daagse.nl. Men kiest een datum, dan de postcode of plaats en vervolgens het aantal kilometers dat men wil afleggen. Direct na invoer van deze gegevens komen de beschikbare restaurants naar voren en kan de reservering geplaatst worden.

Crisistarieven

Voor een 3-gangen lunch rekent men van maandag 21 mei tot en met woensdag 30 mei 2012 slechts 20 euro per menu af, voor een 3-gangen diner ligt de menuprijs op 25 euro. Wanneer er gekozen wordt voor een restaurant met één of meerdere Michelinsterren komt daar 10 euro per ster toeslag bij.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook