fb
Damespraatjes Damespraatjes

Heerlijk ovenschotel recept: Shepherd’s pie

Sinds een aantal maanden heb ik de ovenschotels weer helemaal ontdekt. Ik ben volop aan het experimenteren met spannende nieuwe recepten en oude klassiekers waar ik mijn eigen draai aan geef. Ovenschotels zijn super lekker, voedzaam en heel fijn omdat je er weinig omkijken naar hebt. Zo heb jij de tijd om de keuken alvast op te ruimen, de tafel te dekken, je gasten te entertainen of gewoon even heerlijk met je boek op de bank te liggen.

Lekkere recepten

Het vinden van een ovengerecht recept doe ik vaak online. Ik heb een aantal fijne websites die ik bekijk en hier inspireer ik mijn gerecht op. Vervolgens geef ik hier mijn eigen draai aan, door ingrediënten toe te voegen of juist weg te laten. Zo zet ik elke keer een unieke en lekkere ovenschotel op tafel. Eén van mijn favorieten tijdens de koude dagen, is een traditionele Sheperd’s Pie (ook wel Cottage Pie genoemd). Dit recept en de foto zijn afkomstig van Boodschappen.nl (een van de websites waar ik regelmatig kom voor lekkere inspiratie!)

Ingrediënten

 • eetlepels olijfolie
 • 500 gram lamsgehakt of
 • 500 gram rundergehakt
 • ui (gesnipperd)
 • winterwortels (in blokjes)
 • preien (in ringen)
 • teentjes knoflook (fijngehakt)
 • eetlepels tomatenpuree
 • eetlepels bloem
 • 250 milliliter rode wijn
 • 350 milliliter vleesbouillon
 • eetlepel worcestershiresaus
 • eetlepel tijm (alleen de blaadjes) of
 • 0.5 eetlepel rozemarijn (gehakt)
 • 750 gram kruimige aardappels (in stukken)
 • 50 gram boter
 • eetlepels hete melk
 • eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt) of
 • eetlepels belegen kaas (geraspt)
 • eidooiers
 • eetlepels paneermeel (om te bestrooien)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Verhit de olie en bak het gehakt rul. Schep uit de pan en laat uitlekken.

2. Fruit de ui, wortel, prei en knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak even mee. Blus af met de rode wijn en schenk de bouillon erbij. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met de worcestersaus, tijm, zout en peper.

3. Laat zonder deksel circa 20 minuten zachtjes stoven zodat de saus iets dikker wordt.

4. Kook de aardappels met zout gaar. Giet ze af, stoom ze droog en stamp de aardappels fijn met de boter, melk, kaas en eidooiers.

5. Schep de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.

6. Bestrooi met extra paneermeel en zet de pie 20-25 minuten in de oven tot de saus langs de randen borrelt.

7. Neem uit de oven en laat voor het serveren even rusten.

Genieten maar!

Praat mee

Wat is jouw favoriete ovenschotel? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook