fb
Damespraatjes Damespraatjes

Heb jij ervaring met kolven onderweg? Gastblog 2 Simone Lip

De eerste keer mijn borsten kolven op locatie was ook de leukste achteraf! Ik ging uiteten met mijn werk, waar ik overigens pas net een paar weken werkte. Het was spannend om je kind een hele avond achter te laten en ook spannend om je collega’s die je net kent te vertellen dat je even gaat kolven tijdens het etentje.

Tussen het voor- en hoofdgerecht in heb ik mij gemeld bij de bedieningsmedewerker en die liet mij zien waar ik kon kolven. Een steile trap omhoog en ik stond op de zolderkamer van het restaurant. Een stoel, een verlengsnoer (ik had een electrische kolf) en ik kon beginnen…….vond ik dan. Want de bedieningsmedewerker vroeg mij voorzichtig: “Eh, ik heb alles kunnen vinden, maar helaas kan ik geen muziek voor u opzetten, is dat heel erg?” Wat heb ik gelachen daar in mijn eentje en gelukkig kon ik hem geruststellen dat dat geen probleem was.

TIP: Bel van tevoren met de locatie of er de mogelijkheid is dat je kan kolven. Vergeet niet te vragen of er electriciteit aanwezig is (wanneer je een electrische kolf hebt) en vertel het je gezelschap ook van tevoren. Dat geeft rust voor jezelf in plaats van eventuele onzekerheden.

Lees ook mijn andere, grappige ervaringen met kolven onderweg en welke locaties ik zoal heb gebruikt om te kolven:

http://inzetvoorborstvoeding.wordpress.com/mijn-avonturen-als-kolver-onderweg/

Wat zijn de juiste regels van het bewaren, invriezen en opwarmen van moedermelk?

Heb je je moedermelk in de koelkast bewaard, dan moet het binnen 72 uur gebruikt
 worden. Ontdooide moedermelk moet binnen 24 uur gebruikt worden. Moedermelk ontdooien en verwarmen mag niet in de magnetron, alleen met een flessenwarmer of eventueel onder een lopende, warme kraan. De melk mag na het opwarmen maximaal een uur buiten de koelkast staan. Restjes weggooien en niet opnieuw verwarmen.

TIP: Gebruik bijvoorbeeld diepvries ijsblokzakjes om je moedermelk in te laten vriezen. Ieder blokje is zo’n 20 ml borstvoeding, dan kan je ook eens wat minder uit de vriezer halen of slechts een beetje aanvullen i.p.v. de grote bewaarbekers die je helemaal moet ontdooien.

 

Simone-Lip-portret-dp
Simone Lip

Simone (36) is Project Coördinator bij DEKRA en in haar baan is het vaak de opdracht om mensen met elkaar te verbinden om zo naar een mooier, beter resultaat te komen. “Ik geniet ervan als het werkt en zoek daarbij ook elke keer weer naar verbeterpunten voor mezelf”.
Ruim een jaar geleden  is zij haar hart achterna gegaan en heeft zij “Inzet voor Borstvoeding” opgericht.  Als ervaringsdeskundige (zelf moeder van 3 kinderen en alledrie lange tijd borstvoeding gegeven) de schakel tussen moeder en professional zijn.
Haar eigen ervaring te verbinden met de informatie die professionals bieden.

Onlangs haar eerste workshops gehouden waarin zij middels een interactief memorie spel praktische informatie geeft over alles gerelateerd aan borstvoeding. aan zwangere vrouwen en/of moeders. Het was een groot succes.

Lees ook haar kennismakingsblog op Damespraatjes

Lees ook deel 1

Heb jij vragen, zoek jij iets gerelateerd aan borstvoeding, maar kan je het niet vinden of weet je het niet,  je kan Inzet voor Borstvoeding bereiken via:

Facebook: https://www.facebook.com/InzetVoorBorstvoeding?ref=hl
Twitter: https://twitter.com/ArnhemSimone
Email: [email protected]
Website: http://www.inzetvoorborstvoeding.nl

Heb jij leuke of grappige ervaringen. Laat het ons dan weten via het reactieformulier hieronder.
Ook je tips voor andere vrouwen zijn van harte welkom!

 

1 reactie

Inge -

Mijn eerste dag weer aan het werk had ik een BHV cursus… Dus van tevoren in de auto en gedurende de dag in een lege hotelkamer gekolft. Heb altijd een electrische kolf gehad die ook op batterijen of in de auto kon, erg fijn. Net als met voeden in het openbaar, niet te moeilijk doen 😉

Reageer ook