fb
Damespraatjes Damespraatjes

Houd jij je aan je goede voornemens? Ga samen met ons de strijd aan!

Hoeveel heb jij gegeten, gedronken en gesnoept tijdens de feestdagen? Ik echt veel te veel! Wat heb ik genoten van zalige hapjes, drankjes en andere lekkernijen die nou niet bepaald optimaal voor je lichaam en dan met name je gewicht zijn. Wat nu? Precies, net als de rest van Nederland kom ik met een paar goede voornemens op het gebied van gezondheid! Doen jullie met me mee?

Om jullie en mezelf te inspireren heb ik wat research gedaan naar welke goede voornemens vrouwen in 2013 hoog op het lijstje hadden staan. Als ik hem zo doorneem kom ik tot de conclusie dat dit ook voor mij een goede insteek voor dit jaar is. Hier de top-10:

  1. Afvallen
  2. Meer tijd vrijmaken voor ontspanning
  3. Meer sporten/bewegen
  4. Gezonder eten
  5. Meer tijd voor zichzelf vrijmaken
  6. Meer lachen
  7. Meer tijd voor familie/vrienden vrijmaken
  8. Stoppen/minderen met roken
  9. Zorgen voor meer vitaminen
  10. Minder hard werken

Zo, dat is een hele mond vol! Vooral het kwijtraken van de feest-kilo’s, gezonder eten en zorgen voor meer vitaminen staan hoog op mijn lijstje. In het kader hiervan heb ik drie nieuwe producten van Etos getest: Etos Eigen Merk Slank maaltijdvervangers.

1

Wat houdt het in?
Eigenlijk is Etos Eigen Merk Slank niet heel anders dan andere dieet shakes; laag in calorieën maar geven je veel energie en een vol gevoel. Etos biedt ze aan in drie verschillende smaken: Vanille, Café Latte en Rood Fruit. Persoonlijk vond ik met name de Café Latte erg lekker, vooral met een paar klontjes ijs lijkt het net een frappucinno van de grote groene sirene (als je begrijpt wat ik bedoel).

2

Hoe werkt het?
Goed, het is dus makkelijk weg te krijgen. Maar hoe ziet zo’n post-party shake day er nou uit? Zo dus!

3

Ik zie op de foto dat ik niet alleen shakes drink, hoe zit dat?
Nee, natuurlijk drink je niet alleen shakes! Naast jouw leven als goede-voornemens-waarmaak-diva heb jij nog een andere taak: een lekker normaal leven leiden. Vervang dus één, maximaal twee maaltijden per dag met de shakes. Als lunch mag je een maaltijdreep, ik probeerde de nougat-pindasmaak. Voor mijn gevoel zat ik een (erg verantwoorde) Snickers naar binnen te werken. In de avond eet je een gewoon diner, maar probeer dit niet te gek te maken. Zou zonde zijn als je door je diner al  het goede van je frappucino’s en Snickers teniet doet. Verder eet je tussendoor groenten en fruit en drink je minstens anderhalve liter water.

Wat levert dit op?
Heel wat! Pas de shakes in jouw levensstijl in en je zult zien dat de lage calorie-inname snel zijn vruchten afwerpt. Ik verwacht dat jij – net als ik – binnen no time een aantal van die goede voornemens van je lijstje kunt strepen!

Ook handig: de shakes en maaltijdrepen zijn per stuk verpakt. Smoesjes als: “ik kan dit niet volhouden op werk” of “ik ben veel onderweg, dit is niks voor mij” wil ik niet horen!

En jij?
Voor jou ook geen smoesjes meer in 2014? We zijn benieuwd naar jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar en hoe je ze gaat waarmaken. Laat het ons weten!

Laatste info
Prijs shakes – € 5,99 voor 10 maaltijden
Prijs maaltijdrepen – € 1,29 per stuk
Kijk op www.etos.nl/gezondheid/goede-voornemens voor meer informatie

Mara
Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Ellebel -

Behalve het lijnen is het van zeer groot belang om lekker te bewegen!

Daarom doe ik vanaf 2 januari mee aan de Fit Challenge, elke dag een nieuwe Challenge. Extra motiverend is dat je het met iedereen in je omgeving kan doen!
En op ieder gewenst moment van de dag!

Ik heb er zin in! Doen jullie met me mee??

https://www.facebook.com/pages/Nieuwjaars-Fit-Challenge/749695321786902

Reageer ook