fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hartverwarmend: Jongetje ziet voor de eerste keer de wereld in kleur

Kleurenblindheid is geen zeldzaam iets. Sterker nog: onder mannen komt het zelfs erg vaak voor. Bij vrouwen zie je het minder vaak, dit komt doordat het veroorzaakt wordt door een afwijking op het X-chromosoom. Kleurenblindheid heb je in verschillende gradaties. Zo zijn er redelijk wat mensen die het verschil tussen paars en blauw niet kunnen zien.

Magische bril

Ook zijn er extremere gevallen; mensen die zo goed als geen een kleur van de ander kan onderscheiden. Natuurlijk kan je prima leven met deze afwijking, maar het maakt de wereld wel een stuk minder mooi. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor: een speciale bril. Deze bril zorgt ervoor dat mensen die kleurenblind zijn, de wereld alsnog in kleur kunnen zien. De bril werkt overigens niet bij iedereen. 20 procent van de kleurenblinden heeft er geen baat bij.

Mooie verrassing

Bij wie de bril wél heel goed werkt, is het jongetje uit deze video. Hij krijgt hem als verrassing van zijn ouders en weet niet wat hij ziet. Kijk mee!

https://www.youtube.com/watch?v=zUiw1gYckew

En jij?

Ken jij iemand die kleurenblind is? Zo ja, is het een beetje vergelijkbaar met de jongen uit de video? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook