Laatst maakte ik een heerlijke hartige taart met courgette. Ik gebruikte hartige taart deeg uit de diepvries, natuurlijk is zelf maken lekkerder maar dit is ook prima voor als je weinig tijd hebt of gewoon geen zin. Met hartige taart kun je eindeloos variëren. De combinatie courgette en ricotta is héérlijk. Ricotta is een heerlijke zachte Italiaanse kaas die nauwelijks vet en zout bevat. In mijn hartige taart zit ham, maar als je geen vlees eet, kun je deze vervangen voor bijvoorbeeld geroosterde paprika. Ben je meer een visliefhebber, dan is zalm heerlijk in deze hartige taart.
Ik ga zeker vaker hartige taarten bakken! Hartige taarten zijn niet alleen heerlijk, ze zien er vaak ook prachtig uit!
Voor één hartige taart in een vorm van 24 cm:
- 5 vellen hartige taart deeg
- 1 grote courgette of 2 kleine
- 250 gram ricotta
- 1 ei
- 5 plakjes achter ham
- peper en zout
- Optioneel: beetje (Parmezaanse) kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de courgette goed en schaaf met een kaasschaaf dunne plakken. Laat al deze plakjes op velletjes keukenrol uitlekken. Klop het ei los en meng er de ricotta en een snufje peper en zout door. Meng goed door tot een glad mengsel. Laat het deeg 10 minuten ontdooien. Vet de ovenschaal in met olijfolie en beleg de bodem en zijkanten met het taartdeeg. Leg hierop de plakjes ham. Giet daarover heen het ricotta mengsel. Leg daarbovenop alle plakjes courgette mooi geschikt. Strooi eventueel op het laatst een klein beetje kaas erover. Bak de taart 35/45 minuten in de oven totdat de korst knapperig en goudbruin is. Heerlijk met een groene salade!
Nina Stroo is 24 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl